AstroSky – a modern asztrológiai program

Keresel egy jó asztrológiai szoftvert, melyben egy programon keresztül tudsz minden szükséges információt megnézni? Ráadásul még magyar is legyen?

Erre ajánlom az AstroSky-t! A program teljesen új, 2015 decemberében jelent meg, s a napokban jelent meg a frissebb verzió. Profi munka, ezért figyelmet érdemel. De miért is?

 

  • A fejlesztői maximálisan törekedtek arra, hogy minél egyszerűbben legyen kezelhető. Sikerült is, a program teljesen felhasználó barát, jól dokumentált.
  • Ennek köszönhető, hogy sok, eddig időigényes számolást a program segítségével le lehet rövidíteni.
  • Szakmailag korrekt, nagy tudású. Mind kezdők, mind profi asztrológusok megtalálják a számukra fontos információkat.
  •  Az sem elhanyagolható, hogy az asztrológiai/csillagászati történések folyamatában láthatók, akár több ábrán egyidejűleg megtekintve.
  • Mindemellett a dizájnja is nagyon szép, esztétikus. Grafikái, 3D-s ábrái segítenek a mélyebb szintű megértéshez.
  • A fejlesztők folyamatosan karban tartják, bővítik, figyelembe veszik a felhasználók igényeit.

 

Kiemeltem pár hasznos funkciót, melyek engemet is megragadtak

1) Asztrológiai tanulmányaim során mindig is nehézség volt számomra, hogy a térlátásom nem túl jó. Könyvek egy síkban történő ábráit hosszasan bogarásztam, hogy az általuk közölt információkat 3D-ben is lássam és felfogjam. Ennek szerencsére vége, mert a program gyönyörű grafikája lehetővé teszi az asztrológiai alapfogalmak térben való látását, sőt, akár a horoszkóp ábrájával összevetve, az idő változásának folyamatában is!

 
AstroSky 3D-s ábrája
 

2) Másik állandó küzdelmem a külföldi adatok megtekintésével volt, mivel az általam kezelt, magyar szoftverek adatbázisa e tekintetben hiányos. A programban be van építve a Google térképe, akár azon keresztül is megtekinthetők a szükséges koordináták, utca szintű pontossággal! Ugyanakkor a zóna- és nyári időszámítással sem kell vesződnöm, AstroSky automatikusan tudja az időeltolódást. A program ráadásul figyeli a változásokat (a zónák határai időnként módosítják, amennyiben az ország határ megváltozik), ugyanis online szinkronban van az időzónaszerverrel.

 

3) Mindemellett akár a mini geolokációs térképen az egér használatával szabadon is megadhatom a földrajzi pozíciót, miközben látom a hozzá tartozó horoszkóp ábrán és táblázatban a változást. Ez ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy rögzített időpont esetén látom a térkoordináták változtatása során a horoszkóp ábra változását is. Így megnézhetem, hogy ha elutazásom külföldre, hogyan változik az ábra. Vagy hol kell lennem ahhoz, hogy a szolár évem kedvezőbben alakuljon.
 
AstroSky földrajzi koordináták megadása
 

4) Sok esetben munkám során fontos látnom a horoszkóp ábra változását az idő előrehaladásának függvényében. A szoftverben a léptetés funkcióját sikerült remekül megoldani! Magam határozom meg, hogy milyen egység szerint nézem a változást (pl. naponként, percenként, stb), utána már vagy az egér segítségével magam szabályozom az időváltozás gyorsaságát, vagy akár egy kattintással figyelhetem az ábra folyamatos változását.

 

5) Asztrológusi munkámhoz elengedhetetlen a születési időpont bepontosítása. Bevallom, nekem ez a funkciója tetszik a legjobban, mert ez a leghasznosabb a munkámban! A szoftverben található egy alapbeállítás, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy nagyon aprólékosan meghatározzam, milyen alapelvek mentén korrigálok. Milyen fényszögeket nézek, milyen kulcsot használok, milyen szabályokat veszek figyelembe. Ezt csak egyszer szükséges beállítanom, a program automatikusan megjegyzi, és utána már nagyon egyszerű a pontosítás. A felvitt életeseményeket megnézi a program, és egy grafika mentén kiadja a találatokat. Az alatta található táblázatban a konkrét eseményeket is látom, illetve magát a horoszkóp ábráját is. Kedvem szerint módosíthatom, hogy milyen életeseményeket nézek, közben a különböző időpontokra kattintva folyamatában láthatom a fényszögek változását, és a legalsó ábrán a születési radix és más segédképletek változását  is. Így az AstroSky segítségével, ezt a nagyon időigényes eljárást töredékére le tudtam csökkenteni.
 
AstroSky grafikus bepontosítás
 

Mindemellett nagy segítségemre van prognózisnál a többféle direkciós számítási lehetőség, revolúciók, tranzitok áttanulmányozása.

 

6) A másik nagyon praktikus funkció a fényszögek szűrése, mely szintén lerövidíti az eddigi munkaidőmet. Natális asztrológiában a segédképletekben ismétlődő fényszögkapcsolatokat keressük, melyek megtalálhatók a születési horoszkópban. Például  radix képletben a Hold és a Vénusz között trigon van, ugyanakkor, ha a szolár képletben is kapcsolatban vannak egymással, beaktiválódik a radix állás. Eddig ezt a táblatok összevetésével bogarásztam ki, az AstroSky segítségével viszont pár kattintással látom az eredményt.

 

7) Tranzit naptárban nem csak az aktuális tranzit fényszögek tekinthetők meg, hanem egy képlet behívásával az aktuális natál-tranzit kapcsolódások is láthatók, ráadásul szöveges elemzést is olvashatok hozzá. Érdekességként a Hold üresjárata is fel van tüntetve a naptárban.
 
AstroSky tranzit naptára
 

8) Számomra másik praktikus funkció a képletek közötti keresés. Nem csak adatokra lehet egyszerűen rákeresni, hanem akár képre és képletre is! Például ha szükségem van Rák aszcendensű személyek képletére, ennek a funkciónak a segítségével pár kattintás segítségével le tudom szűrni. Ugyanakkor az adatoknál nem csak névre, hanem országra, dátumra, időre, helységre, hosszúságra, szélességre, stb. is rá tudok keresni, vagy ezek kombinációjával is képes vagyok leszűrni a számomra fontos adatokat. Például megadhatom, hogy csak a Budapesten született férfiakra vagyok kíváncsi, akik az 1930-as években születtek.

 

9) A horoszkóp ábra minél gyorsabb értelmezését teszi lehetővé pár apró trükk – az együttállásokat bekarikázva látom, minél egzaktabb, annál vastagabb. Ugyanígy, minél pontosabb egy fényszög, annál vastagabb az ábrában. A Hold fázisait (növő, csökkenő) apró nyilacskákkal jelzi a szoftver. A horoszkóp ábra mellett táblázatok ugyanabban az ablakban történő megtekintése is lehetséges. Amennyiben csak egy, vagy csak pár elem vizsgálatára van szükségem, ki tudom ezt emelni, és a horoszkóp ábra többi eleme elszürkül. Ezek mind-mind apróságok, mégis nagyban segítik a horoszkóp ábra minél mélyebb szintű elemzését!
 
AstroSky - képletek, táblázatok
 

10) Pár funkció, amit én nem, vagy csak ritkán használok, viszont esetleg másoknak hasznos lehet: planetáris órák, arab pontok, Hold üresjáratának figyelése (horarisoknak), perszonár és kulminációs időpont táblázat (Péter Orbán követőinek), holdnaptár gyermektervezéshez, állócsillagok valós mozgásukat is figyelembe véve, negyedéves quartál képletek, szöveges elemzés szűrővel, drakónikus képlet, perspektívák, tükröződések (Antiscia), harmónikus képlet, szinódikus lunáció, diurnál képlet, több programból is importálási lehetőség.

 

Összességében mind technikailag, mind kezelhetőség szempontjából remek programnak tartom az AstroSky-t. Ráadásul magyar fejlesztés, nemzetközi színvonalon. Szívből örülök, hogy megismerhettem!

Végezetül az AstroSky 3D-s ábráiról készül videója. Nagyon látványos, érdemes megnézni!

https://www.youtube.com/watch?v=8VpUYxM_zk4
 

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Mit érdemes tudnod a Ba... Bak jegyűnek a december 22 és január 20 között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Bak valaki, hanem attól, hogy
Megjött az ősz – véd... Ismét itt az ősz, beköszönt a hideg idő, mely megviseli főleg a kisgyerekek szervezetét, de felnőtteknél is gyakori a torokfájás, nátha megjelenése. Ugyanakkor pont az őszi hőmérségkelt
Asztrológiai irányzatok... Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért is van ennyi asztrológiai irányzat? Melyik mire jó, mire használható? Ezek illeszkednek egymáshoz, vagy pont hogy nem, inkább mindegyik különálló egységet
Hasznos asztrológiai alk... Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába! Már régóta tervezem, hogy
Mit érdemes tudnod a Sz...   Szűz jegyűnek az augusztus 23. és szeptember 22. között születetteket tekintjük (+- egy nap).  Ugyanakkor sokszor nem is a születési naptól igazi Szűz valaki, hanem attól,
Elemi energiák: A tűz e...   Képzelj el egy tábortüzet. A tűz meleget ad, de egyszer csak a szél feltámad, s a szikrák a közeli erdőben meggyújtják a száraz füvet. Vagy amikor
Párkapcsolatok III. – ... Deida megfigyelése szert a fifti-fifti kapcsolatban élőknek egy idő után unalmassá válik az együttlétük. Unalmas a szex, unalmas, hogy képesek gondolataikat, érzéseiket megosztani egymással, s elkezdenek valami
Nap a Skorpióban jár A Zodiákus Királya a Mérleg jegyét elhagyva a Skorpióba lépett. Míg előzőleg számára a népe békéjének megteremtése volt az elsődleges, addig jelenleg a dolgok mélyére ásását, a
Elemi energiák:  VÍZ   Képzeld el, ahogy a vizet a kezed közé veszed! Mi történik? Milyen a tapintása? Milyen a hőmérséklete? A víznek nincs önálló formája, mindig annak az eszköznek
Érzékelés fejlesztés ... November 17.-től szeretettel várom az érdeklődőket 🙂 Lesznek energetikai, vizualis gyakorlatok, tarot kártya, fényképekről külső jegyek felismerése:     Facebookos hozzászólások Kapcsolódó bejegyzések