Hasznos asztrológiai alkalmazások, oldalak

Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába!

Már régóta tervezem, hogy összegyűjtsem egy csokorba az általam használt, illetve nem használt, de ismert asztrológiai programokat.

Íme  10 hasznos asztrológiai program/oldal mely segíti a munkádat, tanulmányaidat!

 

1)   Astro.com

Amikor még nem volt számítógépes program a gépemen, de már ismerkedtem az asztrológiával, lelkesen a http://astro.com oldalán néztem meg a horoszkóp ábrákat és nyomtattam ki ismerőseim képletét. Profi oldal, mely hasznos mind laikus érdeklődők, mind gyakorló asztrológusok számára. Egy hátrányát tudom csak mondani – túl tág hatóköröket (orbiszokat) használ a rajzoló programja.
(Angol verziójában a Free Horoscopes alatt található Chart Drawing, Ascendant link, mely segítségével horoszkóp ábrákat készíthetsz.)

astro.com

http://astro.com

Önmagában képlet felrajzolására sok más program is alkalmas, amiben viszont szerintem az astro.com verhetetlen, az a rengeteg adattal feltöltött adatbázisai! A helyrajzi adatok mellett pontosan számon tartja a zónaidőt, a nyári időszámítást, és még azt is, ha egy adott helyen a születési idő feljegyzésekor nem veszik figyelembe a nyári időszámítást. Ezért van az, hogy ha külföldi születésű személynek szeretném az adatait megnézni, sokáig az volt az első dolgom, hogy az astro.com-ba vittem fel az adatait. Helyrajzi koordináták kikeresésénél a http://www.astro.com/atlas linket szoktam meglátogatni, és onnét tovább lépve rajzoltatom fel a külföldi születési képletet.

Érdekessége még az AstroClick Travel funkciója, mely a születési időm alapján a nyaralásomhoz add tippeket. Feltérképezi, hogy az egyes földrajzi helyek mely bolygóimat aktiválja a legjobban.

Lássuk csak röviden, hogy az astro.com mely részeit használom szívesen!

Hasznos adatbázisai:

Mindezek mellett, amit olykor-olykor meglátogatok, az a fóruma:

 

2)  Placidus Plusz

Az astro.com-ot nálam időrendben követte a Placidus 4.0 program feltelepítése, mely a magyarok egyik kedvenc asztrológia alkalmazása. A program immár 20 évet megélt – Placidust  követte a Nostradamus, majd idén szeptemberben került piacra a Placidus Plusz. Jócskán ráfért már a fejlesztés, nagy örömömre ez már futtatható 64-bites Windowson is, és az adatbázisát lecserélték a Svájci Efemeridára.

Placidus

http://placidus.hu/

 

Előnye:

 • Komoly asztrológiai tudással bír
 • Magyar fejlesztés, magyar kezelőfelülete van
 • Könnyen kezelhető, pl. az ábra léptetőjével könnyen több időpontot is át tudok nézni
 • Méltóságtáblázatában a nap, óra urai mellett még a perc urait is megnézhetem
 • Direkciókat (primer, szekunder, tercier) és revolúciókat könnyen tudok segítségével számítani
 • Amiért viszont számomra nélkülözhetetlen, az a Dubravszky-féle Grafikus időkorrekciós funkciója. Hihetetlenül megkönnyíti a születési képlet bepontosításának amúgy sem egyszerű munkáját. Ráadásul ellentétben a tili-toli módszerrel (amikor a születési ábrán tologatják a tengelyeket), szakmailag is korrekt számolási metódust alkalmaz.

 

3)  Morinus

Magyar fejlesztésű, ingyenes szoftver, mely szintén a Svájci Efemeridára épül és nagyon nagy pontossággal számol.  Amennyire látom, kérdőasztrológusok is szívesen használják, mert számukra fontos adatokat is leír – pl. a nap és az óra bolygója, terminusok, stb.

Morinus

https://sites.google.com/site/pymorinus/

 

Előnye:

 • Magyar nyelvre is átállítható, magyar fejlesztés
 • Nagyon pontos, Svájci Efemeridát használ
 • Szakmailag is sok mindent tud (arabpontok, direkciók)
 • Windows mellett Linuxon és MacOS-en is futtatható.
 • Ingyenes

 

4)  Corvus/Saturnus

Gondolkodtam, hogy írjak-e ezekről a programokról, vagy sem. Az én munkámhoz nélkülözhetetlen, viszont sajnos a Corvust már a tulajdonosai nem terjesztik, utódja a Saturnus meg még nem készült el… (szintén magyar fejlesztés). De talán mikor már olvasod ezt a bejegyzést, ez már a múlté.
A lényege, hogy direkciós eljárásokat számol, különösen a primer direkció kerül nála fókuszba (az összes ismert eljárás beállítható). A direkciók ismerete és alkalmazása komoly, születési asztrológiával foglalkozó asztrológusnál már nélkülözhetetlen. Egyrészt ezt alkalmazzuk a képletek bepontosításánál, ezt követően pedig az előrejelzéseknél. Részemről nagyon fontosnak tartom, mert korrigálás során jobban rá tudok hangolódni az ügyfeleimre, rá tudok nézni, hogy aktuálisan miben vannak. Ugyanakkor már többen visszajelezték felém, hogy az adatok begyűjtése során nekik is voltak saját rájövéseik. Egy szó, mint száz, a korrigálás egy fontos eljárás, melyhez nélkülözhetetlen a jó szoftver. Én pontosításnál ezt a programot is használom. Táblázatos formában adja ki az eredményeket, emellett nagy előnye, hogy automatikus kereső is van benne. Ennek segítségével egyszerűen meg tudom keresni az összes lehetőséget.

Corvus

Corvus Chlorus

A következő programokat személy szerint nem használom, viszont sokak által ismertek és kedveltek:

 

5)  Regiomontanus

Nagy örömömre szolgál, hogy szintén magyar fejlesztés és ingyen letölthető. A humanisztikus és karmikus asztrológiával foglalkozók nagy kedvence, ugyanis tartalmazza a Humanisztikus Asztrológia Iskola minden technikáját, és a kisbolygókat is.

Regiomontanus

http://regiomontanus.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • Horoszkópolvasója segítségével az egyes elemekre lépve  rövid leírás is olvasható
 • Karmikus asztrológusoknak a kisbolygókat is megjeleníti (Ceres, Juno, Eris stb.)
 • Életstratégia táblázata segít a belső és külső energiáink megismerésében
 • Énállapotaink feltérképezése is lehetséges
 • Svájci Efemeridát használ
 • A teljes funkcionalitásával ingyenes
 • Alap program Windowsra készült, ugyanakkor Linuxon és MacOSX-on is használható

 

6)  Urano

Német nyelvű program, német precizitással. Főleg az idősebb generáció ismeri, elsődlegesen tőlük láthattuk még a régi, DOS alatt futtatható verzióját. Azóta már a Windowsos verziója is elkészült:

Urano

http://urano.at/

 

7)  Solar Fire

Nem igazán ismerem, kérdőasztrológusoktól hallottam, hogy használják. Angol nyelvű kezelőfelülete van. Illetve nem rég tudtam meg, hogy a szekunder direkciót pontosan számolja, így majd ha időm adódik, megnézem.

Solar Fire

http://www.solarfire.info/

 

8)  Aquarius2Go

Táblagépesek és okostelefon használók sem maradhatnak asztrológia nélkül! Nekik készült az Aquarius2Go (angol nyelvű), mely alap képletek, mint radix, solar, tranzit felrajzolására képes, s mindemellett a kisebb bolygókat is kirajzolja.

Aquarius2Go

http://aquarius2go-astrology.soft112.com/download.html

 

9) Planetary Hours

Mobil eszközök használóinak még egy hasznos kis alkalmazás a Planetary Hours. A hely és idő adatok megadása után megmutatja az óra urát. Még egy kis MiniWikivel is rendelkezik, melyben a bolygó főbb jellemzőit, analógiáit is megmutatja.

Planetary Hours

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.purplepixel.planetaryhourspro

 

A végére hagytam egy friss alkalmazást:

10) AstroSky

2015 végén, 2016 elején dobták piacra ezt a szoftvert, szintén magyarok.  A program megfelel a jelenlegi kor igényeinek és igényességének, tehát profi. Könnyen kezelhető felület, szép dizájn, szakmailag is korrekt. Nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is megállja a helyét!

AstroSky

http://astrosky.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • Szintén a Svájci Efemeridára épül
 • Grafikája igényes, 3D-ben is megtekinthetőek az asztrológiai állások
 • Google térkép beépítése – külföldi adatokat is egyszerűen fel lehet venni a segítségével
 • Születési időpont bepontosítása egyszerű – előre megadott táblázat alapján a találati arányok kiszámolása
 • Tranzit naptár
 • Adott bolygó fényszögkapcsolatait leszűri, illetve a fényszögkapcsolatok leszűrése is lehetséges
 • Több asztrológiai irányzat eszköztárát is figyelembe veszi (pl kérdőasztrológia, karmikus asztrológia, asztrozófia)

Erről a programról külön írtam egy blogot, melyet az alábbi linken tekinthető meg:

AstroSky – a modern asztrológiai program

 

Dióhéjban ennyi, amit az asztrológiai szoftverekről tudok.

Szívesen veszem, hogyha megosztod velünk, Te milyen programot/oldalt használsz, s melyik funkcióját kedveled? 🙂

 

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Elemi energiák: A víz e...   Képzelj el egy kiszáradt patak medrét! Ugyanígy, ha valakiben kevés vagy esetleg hiányzik a víz elem „száraznak” érezzük. Természetesen neki is vannak érzelmei, de ezek durvák
Nap a Skorpióban jár A Zodiákus Királya a Mérleg jegyét elhagyva a Skorpióba lépett. Míg előzőleg számára a népe békéjének megteremtése volt az elsődleges, addig jelenleg a dolgok mélyére ásását, a
Elemi energiák: LEVEGŐ Milyen is a levegő? Milyen a levegő egy zárt szobában, esetleg a tenger parton, vagy egy hurrikán közepén? Milyen tulajdonságok jutnak eszedbe róla? Nekem a következők …
Pénteken a Szaturnusz a ... Pénteken a korai órákban a Szaturnusz jegyet váltott: Skorpióból a Nyilas jegyébe lépett át. Míg a Skorpióban a szexualitás, pénz, elmúlás, okkultizmus területén mutatott rá a problémákra,
10 spirituális úton ter... Szerző: Mariana Caplan Fordította: Hamar Lilla Forrás: Huffington Post   Ha körbenézünk a világban, a spirituális életben éppen annyi útvesztőt találunk, mint az élet bármely más területén.
Mit érdemes tudnod a Kos...   Kos jegyűnek a március 21. és április 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Kos valaki, hanem attól,
Mit érdemes tudnod az Or... Oroszlán jegyűnek a július 23. és augusztus 23. között születetteket tekintjük (+- egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Oroszlán valaki, hanem attól, hogy
Vénusz a Szűzbe lépett A zodiákus Hölgye szikrázóan aranyló báli ruháját egyszerű, szintelenre váltotta át. A büszke, előkelő Oroszlán jegyéből átlépve jelenleg a Szűz jegyében járja újtát, ahol a pazarló, nagystílű
Elemi energiák:  VÍZ   Képzeld el, ahogy a vizet a kezed közé veszed! Mi történik? Milyen a tapintása? Milyen a hőmérséklete? A víznek nincs önálló formája, mindig annak az eszköznek
Morin 10 pontja Jean-Baptiste Morin de Villefranche XVI.-XVII. században élt francia matematikus, orvos, asztrológus. Nevéhez fűződik a középkori asztrológia megújítása, melynek alapelveit az Astrologia Gallica 26 kötetes művében fektette le.