Hasznos asztrológiai alkalmazások, oldalak

Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába!

Már régóta tervezem, hogy összegyűjtsem egy csokorba az általam használt, vagy mások által ajánlott asztrológiai programokat.

Íme  20 hasznos asztrológiai program/oldal mely segíti a munkádat, tanulmányaidat!

 

Első körben nézzük az általam ismert programokat:

 

1)   Astro.com

Amikor még nem volt számítógépes program a gépemen, de már ismerkedtem az asztrológiával, lelkesen a http://astro.com weboldalán néztem meg a horoszkóp ábrákat és nyomtattam ki ismerőseim képletét. Profi oldal, mely hasznos mind laikus érdeklődők, mind gyakorló asztrológusok számára. Mivel ONLINE ASZTROLÓGIAI PROGRAM, így bárhonnan elérhető egy egyszerű WEBBÖNGÉSZŐ segítésével. Egy hátrányát tudom csak mondani – túl tág hatóköröket (orbiszokat) használ a rajzoló programja.
(Angol verziójában a Free Horoscopes alatt található Chart Drawing, Ascendant link, mely segítségével horoszkóp ábrákat készíthetsz.)

astro.com

http://astro.com

Önmagában képlet felrajzolására sok más program is alkalmas, amiben viszont szerintem az astro.com verhetetlen, az a rengeteg adattal feltöltött adatbázisai! A helyrajzi adatok mellett pontosan számon tartja a zónaidőt, a nyári időszámítást, és még azt is, ha egy adott helyen a születési idő feljegyzésekor nem veszik figyelembe a nyári időszámítást. Ezért van az, hogy ha külföldi születésű személynek szeretném az adatait megnézni, sokáig az volt az első dolgom, hogy az astro.com-ba vittem fel az adatait. Helyrajzi koordináták kikeresésénél a http://www.astro.com/atlas linket szoktam meglátogatni, és onnét tovább lépve rajzoltatom fel a külföldi születési képletet.

Érdekessége még az AstroClick Travel funkciója, mely a születési időm alapján a nyaralásomhoz add tippeket. Feltérképezi, hogy az egyes földrajzi helyek mely bolygóimat aktiválja a legjobban.

Lássuk csak röviden, hogy az astro.com mely részeit használom szívesen!

Hasznos adatbázisai:

Mindezek mellett, amit olykor-olykor meglátogatok, az a fóruma:

 

2)  Placidus Plusz

Az astro.com-ot nálam időrendben követte a Placidus 4.0 program feltelepítése, mely a MAGYAROK EGYIK LEGISMERTEBB ALKALMAZÁSA. A program immár több, mint 20 évet megélt – Placidust  követte a Nostradamus, majd 2016. őszén került piacra a Placidus Plusz (Placidus 4.5, ami tulajdonképpen a  Placidus + Nostradamus), majd 2018.-ban az első javítása. Jócskán ráfért már a fejlesztés, nagy örömömre ez már futtatható 64-bites Windowson is, és az adatbázisát lecserélték a Svájci Efemeridára.

Placidus

http://placidus.hu/

 

Előnye:

 • Komoly asztrológiai tudással bír
 • Magyar fejlesztés, magyar kezelőfelülete van
 • Könnyen kezelhető, pl. az ábra léptetőjével könnyen több időpontot is át tudok nézni
 • Méltóságtáblázatában a nap, óra urai mellett még a perc urait is megnézhetem
 • Direkciókat (primer, szekunder, tercier) és revolúciókat könnyen tudok segítségével számítani
 • Amiért viszont számomra nélkülözhetetlen, az a Dubravszky-féle Grafikus időkorrekciós funkciója. Hihetetlenül megkönnyíti a születési képlet bepontosításának amúgy sem egyszerű munkáját.

 

3) AstroSky

A legújabb szoftver, melyet jelenleg használok, az az AstroSky. 2015 végén, 2016 elején dobták piacra magyarok ezt a szoftvert, de a gyors fejlesztés, bővülés hatására nyár végére már az 5. verziót tervezik.

 A program MEGFELEL A JELENLEGI KOR IGÉNYEINEK ÉS IGÉNYESSÉGÉNEK, tehát profi. Könnyen kezelhető felület, szép dizájn, szakmailag is korrekt. Nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is megállja a helyét! 

Jelenleg 3 verzióban érhető el: a valamennyi funkciót tartalmazó FULL verzió, és a csökkentett funkcionalitással, de alacsonyabb áron elérhető LITE verzió. Valamint a weboldalról ingyenesen letölthető az ismerkedést szolgáló DEMO verzió, ami kezdő, ismerkedő asztrológusok számára igazi kincs.

AstroSky

http://astrosky.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • A program teljesen testre szabható, könnyen kezelhető
 • A fejlesztők rugalmasak és segítőkészek, a felhasználóktól beérkező észrevételek alapján a programot folyamatosan bővítik
 • 30 000 éves időtartományban képes számításokat végezni
 • Szintén a Svájci Efemeridára épül
 • Grafikája igényes, 3 dimenziós Naprendszer szimulációján keresztül vizsgálhatók mélyebben a különböző állások, beleértve az összes csillagképet és radix állásokat
 • Google, Bing, Open Street térkép beépítése – külföldi adatokat is egyszerűen fel lehet venni a segítségével. A nyári időszámítást is precízen számolja, folyamatosan monitorozza az aktuális változásokat
 • Születési időpont bepontosítása egyszerű – előre megadott táblázat alapján a találati arányok kiszámolása
 • Tranzit naptár
 • Adott bolygó fényszögkapcsolatait leszűri, illetve a fényszögkapcsolatok leszűrése is lehetséges
 • Több asztrológiai irányzat eszköztárát is figyelembe veszi (pl kérdőasztrológia, karmikus asztrológia, asztrozófia)
 • Beépített  mini geolokációs térképen megadható a földrajzi pozíció, miközben a hozzá tartozó horoszkóp ábrán és táblázatban a változása is nyomon követhető (hasznos külföldi utazásnál és szolár év kezdeti helyének meghatározakor)
 • Más programokban (Placidus, Morinus, Regiomontanus, Urano Millenium, Solar Fire, Janus, Kepler) eltárolt képleteket képes importálni saját formátumba, amiket rögtön használni is lehet
 • Speciális funkciók is elérhetőek benne: planetáris órák, arab pontok, Hold üresjáratának figyelése (horarisoknak), perszonár és kulminációs időpont táblázat (Péter Orbán követőinek), holdnaptár gyermektervezéshez, állócsillagok valós mozgásukat is figyelembe véve, negyedéves quartál képletek, szöveges elemzés szűrővel, drakónikus képlet, perspektívák, tükröződések (Antiscia), harmonikus képlet, szinódikus lunáció, diurnál képlet
 • Az új fejlesztéseknek köszönhetően, a következő verzióban elérhető lesz egy csaknem 70 ezer képletből álló online adatbázis is

 

4)  Morinus

Magyar fejlesztésű, ingyenes szoftver, mely szintén a Svájci Efemeridára épül, és nagyon nagy pontossággal számol.  Amennyire látom, KÉRDŐASZTROLÓGUSOK is szívesen használják, mert számukra fontos adatokat is leír – pl. a nap és az óra bolygója, terminusok, arculata stb. (Vigyázat, két Morinus szotfver is van, az alábbi a magyar fejlesztés!)

Morinus

https://sites.google.com/site/pymorinus/

 

Előnye:

 • Magyar nyelvre is átállítható, magyar fejlesztés
 • Nagyon pontos, Svájci Efemeridát használ
 • Szakmailag is sok mindent tud és nagyon jól testreszabható (beállíthatók: arab pontok, érzékeny pontok, téma almutenek, direkciók)
 • Az ábrán megjeleníthetők mind a terminusok, arculatok
 • Windows mellett Linuxon és MacOS-en is futtatható
 • INGYENES

 

5)  Corvus/Prometheus

Gondolkodtam, hogy írjak-e ezekről a programokról, vagy sem. Az én munkámhoz nélkülözhetetlen, viszont sajnos a Corvust már a tulajdonosai nem terjesztik, utódja a Prometheus meg még nem készült el… (szintén magyar fejlesztés). De talán mikor már olvasod ezt a bejegyzést, ez már a múlté.
A lényege, hogy direkciós eljárásokat számol, különösen a PRIMER DIREKCIÓ kerül nála fókuszba (az összes ismert eljárás beállítható). A direkciók ismerete és alkalmazása komoly, születési asztrológiával foglalkozó asztrológusnál már nélkülözhetetlen. Egyrészt ezt alkalmazzuk a képletek bepontosításánál, ezt követően pedig az előrejelzéseknél. Részemről nagyon fontosnak tartom, mert korrigálás során jobban rá tudok hangolódni az ügyfeleimre, rá tudok nézni, hogy aktuálisan miben vannak. Ugyanakkor már többen visszajelezték felém, hogy az adatok begyűjtése során nekik is voltak saját rájövéseik. Egy szó, mint száz, a korrigálás egy fontos eljárás, melyhez nélkülözhetetlen a jó szoftver. Én pontosításnál ezt a programot is használom. Táblázatos formában adja ki az eredményeket, emellett nagy előnye, hogy automatikus kereső is van benne. Ennek segítségével egyszerűen meg tudom keresni az összes lehetőséget.

Corvus

Corvus Chlorus

 

A következő programokat személy szerint nem használom, viszont sokak által ismertek és kedveltek:

 

6)  Regiomontanus

Nagy örömömre szolgál, hogy szintén magyar fejlesztés és ingyen letölthető a Regiomontanus. A HUMANISZTIKUS ÉS KARMIKUS ASZTROLÓGIÁVAL FOGLALKOZÓK NAGY KEDVENCE, ugyanis tartalmazza a Humanisztikus Asztrológia Iskola minden technikáját, és a kisbolygókat is.

Regiomontanus

http://regiomontanus.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • Horoszkópolvasója segítségével az egyes elemekre lépve  rövid leírás is olvasható
 • Karmikus asztrológusoknak a kisbolygókat is megjeleníti (Ceres, Juno, Eris stb.)
 • Életstratégia táblázata segít a belső és külső energiáink megismerésében
 • Énállapotaink feltérképezése is lehetséges
 • Svájci Efemeridát használ
 • A teljes funkcionalitásával INGYENES
 • Alap program Windowsra készült, ugyanakkor Linuxon és MacOSX-on is használható

 

7)  Urano

Német nyelvű program, német precizitással. Főleg az IDŐSEBB GENERÁCIÓ ISMERI, elsődlegesen tőlük láthattuk még a régi, DOS alatt futtatható verzióját. Azóta már a windowsos verziója is elkészült:

Urano

http://urano.at/

 

8)  Solar Fire

KÉRDŐASZTROLÓGUSOKtól hallottam, hogy nagyon szeretik használni, nagy tudású szoftver. Morinusszal ellentétben viszont angol nyelvű kezelőfelülete van.

Solar Fire

http://www.solarfire.info/

 

 

 

 

 

 

 

9)  Aquarius2Go

MOBILESZKÖZÖKET használók sem maradhatnak asztrológia nélkül! Nekik készült az Aquarius2Go (angol nyelvű), mely alap képletek, mint radix, tranzit, szinasztria felrajzolására képes, s mindemellett a kisebb bolygókat is kirajzolja. Bónusz holdnaptár számítására is képes.

Aquarius2Go

http://aquarius2go-astrology.soft112.com/download.html

 

 

10) Planetary Hours

MOBILESZKÖZÖK használóinak még egy hasznos kis alkalmazás a Planetary Hours. A hely és idő adatok megadása után megmutatja az óra urát. Még egy kis MiniWikivel is rendelkezik, melyben a bolygók főbb jellemzőit, analógiáit is megmutatja.

Planetary Hours

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.purplepixel.planetaryhourspro 

 

Dióhéjban ennyi, amit az asztrológiai szoftverekről tudok.

 

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített ennek a listának a megírásában! 🙂

Ugyanakkor szívesen veszem, hogyha te is megosztod velünk, milyen programot/oldalt használsz, s melyik funkcióját kedveled? 

 

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Primer direkció geometri...    Az asztrológia egyik alkalmazási területe a jövőbeli események előrejelzése – azaz prognózisa -, ha nem is feltétlenül konkrétan, de legalább azok várható jellegében, minőségében és idejében.
Honnan lehet tudni, hogy ... Most, hogy itt az újév, Te is kíváncsi vagy, hogy mi várható asztrológiailag a következő évedben? Nem kell sokáig keresgetned. Itt a net telis tele van jobbnál
Pénteken a Szaturnusz a ... Pénteken a korai órákban a Szaturnusz jegyet váltott: Skorpióból a Nyilas jegyébe lépett át. Míg a Skorpióban a szexualitás, pénz, elmúlás, okkultizmus területén mutatott rá a problémákra,
Vénusz a Szűzbe lépett A zodiákus Hölgye szikrázóan aranyló báli ruháját egyszerű, szintelenre váltotta át. A büszke, előkelő Oroszlán jegyéből átlépve jelenleg a Szűz jegyében járja újtát, ahol a pazarló, nagystílű
Mit érdemes tudnod az Or... Oroszlán jegyűnek a július 23. és augusztus 23. között születetteket tekintjük (+- egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Oroszlán valaki, hanem attól, hogy
7 dolog, mire érdemes fi... 1) Pontosítsd be a képletet, vagy ha ezt még nem tudod, akkor készíts durva korrekciót! Erre azért van szükség, hogy pontosan tudjad, a bolygók mely házakban állnak.
Elemi energiák: LEVEGŐ Milyen is a levegő? Milyen a levegő egy zárt szobában, esetleg a tenger parton, vagy egy hurrikán közepén? Milyen tulajdonságok jutnak eszedbe róla? Nekem a következők …
Párkapcsolatok III. – ... Deida megfigyelése szert a fifti-fifti kapcsolatban élőknek egy idő után unalmassá válik az együttlétük. Unalmas a szex, unalmas, hogy képesek gondolataikat, érzéseiket megosztani egymással, s elkezdenek valami
Merkúr a Mérlegben ism... 2015. október 9.-én este a Mérleg jegyében a Merkúr ismét direkt irányba váltott. A fordulás időpontjában egzakt együttállásban volt a Felszálló Holdcsomóponttal, melyre a Nyilas Szaturnusz is
Morin 10 pontja Jean-Baptiste Morin de Villefranche XVI.-XVII. században élt francia matematikus, orvos, asztrológus. Nevéhez fűződik a középkori asztrológia megújítása, melynek alapelveit az Astrologia Gallica 26 kötetes művében fektette le.