Plútó a Vízöntő jegyében

Szerző: | ápr 3, 2023 | Asztrológia

Március 23-án a Bak jegyet elhagyva ért be a Plútó a Vízöntő jegyébe. Plútó lassú mozgása révén kb. 20 évente vált jegyet, így hatása globális. Emellett felfedezése óta (1930. február 18.) még sosem járt a Vízöntőbe, így érdeklődve várjuk, hogy mit fog jelezni. Feltételezéseink lehetnek, illetve részemről kikerestem, hogy utoljára mikor is járt a Vízöntőbe.

Plútó a Vízöntőben a XVIII. században járt utoljára

1778.01.26-tól 1798.02.18.-kor volt ebben a jegyet. Még 1798-ban vissza ment a Vízöntőbe, de 1799.01.19-től már teljesen elhagyta azt.

Mi is történt ekkor? Szerintem mindannyian ugyanarra fogunk asszociálni. FRANCIA FORRADALOM! Miért is volt ez akkor jelentős? Jelmondatai: „Szabadság, Egyelőség, Testvériség”, „A szabadság lényege, hogy azt tehetjük, ami nem árt mások jogainak.” klasszikusan a Vízöntő jegy képviseli. A forradalom során az országot a pénzügyi csőd közelébe vezető abszolutista rendszert megbuktatták, ám a társadalmi és gazdasági válságot nem sikerült felszámolni, illetve maga a forradalom elbukott.

A bukás ellenére hatása mégis óriási volt, egy új korszak fontos állomása lett, méghozzá a felvilágosodás korának. Ahol is a racionalizmus diadalmaskodott a korábbi eszmeáramlatok felett, és az alkotók az emberiséget az észre való ráhatással, felvilágosítással óhajtották megjavítani. (A Vízöntő racionális jegy). Előtérbe került a tudomány, az ipari forradalom, és a polgári réteg kialakulása. Szakítani akart a régi feudalizmus ideológiájával, és a római katolikus egyház által uralt vallással (Bak analógia). Megvetette a babonát, helyébe a tudományos gondolkodást helyzete előtrébe.

Jelenlegi jegyváltásról a feltételezések

Ebből mire is következtethetünk? Részemről – társadalmi átalakulás, új réteg alakulhat ki. Azt is el tudom képzelni, hogy ez az új réteg a mesterséges intelligencia képviselői lesznek. Melyek a szuper tudatos és intelligens, érzelmektől mentes szubkultúrát képviselik.

Vezetői stílusként újra jobban fókuszba kerül az egyenrangúság alapon való működés, ugyanakkor egy más szinten, mint ahogy eddig volt. Ahol is az agresszív, hierarchikus attitűdöt már nehezen tudjuk elviselni.

Ami felé jelenleg haladunk – az a globalizáció, ami alapján azt gondolom, hogy egy új világkorszak kezdődött el az emberigés idejében, melynek folyamatai még jobban be fognak gyorsulni a következő 20 évben.

Ebben az évben a Plútó hátráló mozgása révén még vissza fog menni a Bak jegyébe június 11-én, és csak a következő év elején tér vissza. Vagyis egyelőre még csak egy kis „kóstolót” kapunk abból, hogy mit is jelez.

Így arra bíztatlak, hogy figyeljétek milyen változások jelennek meg a világba, ami analógiába van a Vízöntő Plútóval!

Bejegyzés kiemelése

Az összes reakció: