Mit érdemes tudnod a Bakokról, hogy jobban megértsd őket?

Bak
Bak jegyűnek a december 22 és január 20 között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Bak valaki, hanem attól, hogy az aszcendense, aszcendensének az ura, Holdja, stb áll ebben a jegyben.

 

Mindenesetre ha az alábbi tulajdonságok nagy részét felismered ismerősödben, barátodban, szeretteidben, jó eséllyel az ő karakterükben is erősen ott szerepel a Bak (más jegyekkel kombinálódva).

Amennyiben úgy érzed, hogy nehezen tudsz kijönni Bak ismerőseiddel, kifejezetten neked szól ez a 15 tudnivaló a Bakokról, mely segít kiigazodni az ő világukon.

1) Érzelmileg hideg – talán ez a legelső tulajdonság, mely sokak fejében felmerül a Bak jegy hallatán. De mi is van ennek a hátterében? Gyakorlatilag félelem az érzelmi sérülésektől – valahol, valakiben csalódott, melyet úgy könyvelt el magában: „a világ így működik”, „ez így törvényszerű”. Mivel nehezen bírja a csalódásokat, az érzelmi csalódásokat meg pláne, hajlamos páncéllal körül bástyázni szívét, hogy a további nehézségeket minél inkább kizárja. Ettől sokszor mind mások, mind maga is szenved, legbelül. Vagy éli életét, aztán az előre vetített csalódás mégis utoléri, beigazolva eddigi hiedelmeit a világgal kapcsolatban, és hirtelen magába zuhan és őrlődik legbelül. A racionális, kiszámítható világ az ő helye, ott érzi biztonságban magát. 

2) Bizalmatlan – ebből következik, hogy mivel az emberek érzelmi alapon (is) működnek, kvázi kiszámíthatatlanok, így megbízhatatlanok. Emellett hajlamos mindennek/mindenkinek a rossz oldalára ráfókuszálni, csak hogy mindig felkészülhessen a legnagyobb rosszra. Természetesen ő is meg tud nyílni és szeretetet adni! De az általában vagy egyetlen egy ember, vagy állatok. Ezért inkább hajlamos az elzárkózásra, a remete életre.

3) Végletekig kitartó – aki mégis kivívja bizalmát, ragaszkodását, mellette még a legnagyobb viharok közepette is hűséges marad. Érzelmei kiválasztottjával szemben mélyek és stabilak.

4) Jó stratéga – logikusan átlátja a helyzetet. Így elsőre meglepő módon képes megérteni a másikat, de ez a megértés nála nem érzelmi alapú, hanem látja és felismeri a természet törvényszerűségeit. Emellett saját magával is nagyon kritikus, ha rosszra fordulnak a dolgok, elsőként saját magát hibáztatja.

5) Praktikus tanácsadó – érzelmi problémáknál, ha csak meghallgatásra, megértésre van szükséged, ne őt keresd! Ha viszont szeretnél egy objektív, praktikus, a megoldásra koncentráló okfejtést, akkor nála jó helyen vagy! Ezért nem kell megsértődni, ha tanácsa hideg zuhanyként hat. Gondolj arra, hogy ő nem érzelmileg, hanem értelmileg próbál neked segíteni.

6) Ugyanakkor érzelmi hidegsége egyben előnye is – főleg olyan helyzetekben, ahol a túlzott érzelmek inkább nehezítik a kialakult helyzetet.

7) Mivel az ok okozat törvények világában él és érzelmeiben a nagyvilággal hűvös, ha valamit el szeretne érni, logikusan, lépésről lépesre haladva valósítja azt meg. Érzelmi „páncélja” miatt, mely hatására sem ő nem adja ki magát, sem másokat nem érzékel, törtetővé és törekvővé válhat.

8) Mértéktartó, fukar, sokszor saját magával is – pazarolni képtelen, mindig az energiaminimumra törekszik mind pénzzel, mind idővel. Minden felesleg kerülendő! Pont ezért a letisztult, egyszerű formákat kedveli. Ugyanakkor hirtelen nagyvonalúvá képes válni szeretteivel, de csak velük! Ha látja, hogy nekik nagyobb szükségük van pénzre, képes nagyvonalúan felajánlani addig összekuporgatott vagyonát.

9) Nagyon önálló – képes akár önerőből, autodidakta módon is elsajátítani bármit. Viszont mivel ezt másoktól is elvárja, sokszor nehéz vele az együttműködés. Emellett szívóssága miatt Jól terhelhető. Praktikus okokból vagy kötelességtudatból nagyon segítőkész tud lenni, viszont ha túl sok terhet pakolnak rá, veszélyes, hogy egy idő után lesöpri magáról. De tudd, hogy azért, mert túl mentél egy határon, túlzottan is rá hagyatkoztál, ahelyett, hogy önállóan megálltál volna a saját lábadon.

10) Mindig a legrosszabbra készül fel, született pesszimista. Ez az ő „taktikája”, mert akkor csalódás nem érheti. Ez is nehezíti a vele való kapcsolódást, mert a negatív hozzáállás, csak a rosszra való koncentrálás teherré válik mások számára. Főleg „békeidőben”, mikor semmi oka nem lenne rá.

11) Szabálykövető, ugyanakkor saját magának felállított szabályokat is képes betartani, vagy másoknak hozott szabályokat betartatni. Itt is a lényeg, hogy a szabályok által el szeretné kerülni a felesleges köröket, a legnagyobb rosszat, és minél hatékonyabban eljutni a célhoz. (Direkt nem gyorsat írtam, hanem hatékonyat. Ugyani a gyors célba érés nem rá jellemző ( az nem garantálja a tartósságot, biztonságot),viszont a hatékony, strategikus haladás igazán az ő asztala!)

12) Hátránya, hogy túl merevvé válhat, s nem tud rugalmasan lekezelni szituációkat. Ez az ő „tanuló feladata”, ahol fontos a céltudatosság és a célok kitűzése mellett ezek szükségszerű elengedése, amennyiben az aktuális helyzet ezt úgy kívánja.

13) Beszédében is lényegre törő. Keveset beszél, de ha mond valamit, mondandójának mindig súlya van. Mind mindenben, ebben sem szereti a túl sokat, a feleslegeset, ezért amennyiben beszélgetni szeretnél vele, inkább válassz komolyabb témákat, mint könnyed társasági nyelvet.

14) Amennyiben tanít vagy előad, előadása jól strukturált, lényegre törő, sok információt képes rövid idő alatt átadni. Amennyiben olyan előadást szeretnél hallani, ami a természettudományokkal kapcsolatos, nem fogsz benne csalódni. De lelki, érzelmi, művészi témákban előadása már száraz és fárasztó. Vagy ha szereted a sok körítést, rizsázást, akkor se őt keresd, mert ő erre képtelen.

15) Fontos számára az elismerés, mivel amúgy is túl kritikus önmagához. Ezért fontos a bátorítás a pozitív értékeinek tudatosítása. Ezt el is várja másoktól, ha viszont nem kapja meg, akkor képes saját magába visszavonulni és bezárkózni.

 

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Mit érdemes tudnod a Sko...   Október 24. és november 22. között születettek a Skorpió jegyűek, melyet általában tudnak is magukról.  Azzal viszont már kevesen vannak tisztában, hogy sokszor nem is a
Mit érdemes tudnod a Bik... Bika jegyűnek az április 20. és május 20. között születetteket tekintjük (+- egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Bika valaki, hanem attól, hogy
Mit érdemes tudnod a Kos...   Kos jegyűnek a március 21. és április 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Kos valaki, hanem attól,
Mérleg Merkúr retrográ... Retrográd Mérleg Merkúr kedvez a régi kapcsolatok felelevenítéséhez.
Mit érdemes tudnod a Sz...   Szűz jegyűnek az augusztus 23. és szeptember 22. között születetteket tekintjük (+- egy nap).  Ugyanakkor sokszor nem is a születési naptól igazi Szűz valaki, hanem attól,
Elemi energiák: A tűz e...   Képzelj el egy tábortüzet. A tűz meleget ad, de egyszer csak a szél feltámad, s a szikrák a közeli erdőben meggyújtják a száraz füvet. Vagy amikor
Primer direkció geometri...    Az asztrológia egyik alkalmazási területe a jövőbeli események előrejelzése – azaz prognózisa -, ha nem is feltétlenül konkrétan, de legalább azok várható jellegében, minőségében és idejében.
Psota Irén ma töltené ...   Február 25.-én távozott az élők sorából Psota Irén, többszörösen is kitüntetett színésznőnk. Az ő emlékére írom ezt a bejegyzést, adózva színészi nagyszerűségének! A percre pontos időpontot
Mit érdemes tudni a Hala...   Halak jegyűnek a február 20. és március 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Halak valaki, hanem attól,
Hónap témája – ... “Ha nem tetszik a helyzet, nyisd ki a szád, Ha hatsz a világra, visszahat rád, Ha mondanod kell, mondd, Ha kell, hát kérd, Állj ki magadért!” The Grenma