3 különböző típusú asztrológia, amivel találkozhatsz a nagyvilágban

Szerző: | jan 1, 2022 | Asztrológia, Asztrológia kezdőknek

Neked mi jut elsőre eszedben, mikor meghallod azt a szót, „asztrológia”? Talán a saját csillag jegyed? A napi újság asztrológia? Vagy esetleg jársz asztrológushoz?

Mint ahogy minden másnak is, az asztrológiának is megvannak a saját ágazatai, szintjei, irányzatai.

Az alábbi gyűjteményem neked szól, amennyiben felszínes szintél jobban érdekel az asztrológia, vagy szeretnél kicsit tájékozottabb lenni az asztrológia területén. Lásd, milyen lehetőségek vannak, esetleg mivel is szeretnél ismerkedni.

1. Bulvárasztrológia

Mint ahogy a neve is mondja „bulvár”, tehát felszínes és a célja nem más: minél többen olvassák, vagyis a szórakoztatás. Ugyanakkor a morális értéke nem sok. Ezek a lapokban található napi előrejelzések, különböző jegyek leírásai. S ha esetleg még nem tudnád – ezeket általában laikusok írják. Jobb esetben elolvasnak egy-két asztrológus által leírt jellemzést, és abból ollózzák össze, rosszabb esetben hasból írnak pár dolgot, ami épp a saját tapasztalataikra épül. Használd te is arra, amire való. Szórakozz egy kicsit. Esetleg a leírásokon elgondolkodhatsz, hogy mennyire igazak rád. Aztán nevess rajta, és felejts el!

Onnan ismered fel, hogy sokszor túlzásokat írnak – pl. x jegy a legfontosabb jegy, szuper ebben és abban. Vagy arról írnak, hogy milyen nagyszerű dolgok várnak rád – még aznap megtalálod a párod, sikered lesz a munkahelyeden, stb. stb. Csak furcsa mód mindenki másnak is, aki abban a jegyben született, mint te.

Sajnos hamis illúziót adnak az asztrológiával kapcsolatban – azt sugallják, hogy csak a születési jegyed határoz meg, csak megadott jegyűekkel jössz ki, és hogy csodás fordulatok várnak rád.

2. Trendi asztrológia

Ezek azok a cikkek, leírások, média tartalmak, melyeket már olyan személyek készítenek, akik foglalkoznak, tanulják az asztrológiát, vagy hivatásosan űzik azt. Így már egy fokkal „komolyabbak”, mint a bulvár, de még mindig általános, széles körnek szóló leírásokat adnak. Minőségben elég széles a paletta – vannak kifejezetten jók és rosszabbak. Csak a pozitívra koncentrálók – „minden a te fejlődésedet szolgálja, és a legproblémásabb dolgok is milyen szuperek” hangvételűtől a komor jóslatokig széles a paletta. De vannak árnyaltabb elemzések is, melyek komoly szakmai tudásról árulkodnak.

Arról ismered fel, hogy írója asztrológusnak hirdeti magát, többnyire előrejelzések, leírások, melyek már konkrét, több bolygó kapcsolódásáról is szólnak, és nem csak egy jegyet emelnek ki az elemzésükben. Célja sokszor az adott asztrológus megismerése, reklámozása. Amennyiben érdekel az asztrológia, érdemes minél több mindenkitől olvasnod, hallgatnod, nézned felvételeket, hogy lásd, ki az, aki szimpatikus, akinek megfog a tudása.

3. Asztrológus által adott elemzés

Asztrológustól már saját személyedre szabott elemzést kapsz. Két nagy irányzat van – van, aki a percre pontos születési dátummal dolgozik, s van, aki a feltett kérdés időpontjára. Viszont mindkét esetben a képlet elemzésénél több komponenst is figyelembe vesznek – több planéta elhelyezkedését, egymásra gyakorolt hatását, mozgásukat, stb.

Van olyan asztrológus, aki karakterelemzéssel foglalkozik csak, s van, aki inkább előrejelzéseket ad. S persze van, aki mind a kettőt vállalja. Van olyan asztrológus, aki az előző életeid jelen életre gyakorolt hatását nézi, s segít megérteni, mi zajlik körülötted a jelenben. Van, aki egy döntési helyzetben ad praktikus tanácsot.

Ugyanakkor érdemes tudnod, hogy mint minden szakmában, itt is nagyon széles a skála. A csaló, kontár asztrológusoktól kezdve a komoly, nagy tudással rendelkezőkig bezárólag. Emellett több irányzat is van az asztrológián belül, és az asztrológusok közt is van eltérés, hogy hogyan, milyen módon adják az elemzést.

Fórumokon adott, ingyenes elemzések

általában tanulók, kezdők, autodidakták, hobbi asztrológusok adnak másoknak asztrológiai témájú tanácsokat, vagy saját baráti, ismeretségi körükben elemeznek. Általában ezek rapid/gyors elemzések.

Hivatásos asztrológustól elemzés

ők azok, akik már tudásukat pénzért adják. A „gyors elemzők” ugyanúgy megtalálhatók, mint akik komoly háttér munka után hajlandók csak az ügyfélnek tanácsod adni.

Asztrológusnak álcázott médiumok/látók vagy esetleg kóklerek

Egy komolyabb asztrológusi elemzést sokszor több órányi háttérmunka előz meg. Van olyan irányzat, ahol több segédképletet is szükséges elemezni, születési időpontot korrigálni, de van olyan irányzat, ahol egy képletet számolnak többféleképpen. A lényeg, hogy komoly számolások, elemzések, előzik meg a tanácsadást. Több elem egymásra gyakorolt hatását, kombinálódását szükséges elemezni. Egy médiumnak, látónak igazából erre nincs szüksége, vagy csak kb. arra, hogy kiindulópontnak használja az asztrológiát, utána a saját csatornáival dolgozik. Vitatott kérdés, hogy ez mennyire számít asztrológusi munkának. Laikusként nehéz megkülönböztetni őket, mivel igazából aki tanult asztrológiát tudja, hogy mik az asztrológia határai. Mire képes rámutatni, és mire már nem.

Illetve nem egzaktak a határok, sok asztrológus rendelkezik jó megérzéssel, rálátással, túl lépve saját eszköztárának határain.

Részemről egy komolyabb elemzésnél több órányi háttérmunkát végzek, melyben beletartozik a születési időpont pontosítása, karakterelemzéshez a születési képlet kifejtése, előrevetítéshez több képlet vizsgálata. Emellett ráhangolódom az ügyfelemre, és hallgatok a megérzéseimre, intuíciómra is.

Érsekességként megmutatom, hogy milyen jellegű ábrákat nézek.

Amennyiben tetszett, kérlek oszt meg másokkal is ezt a cikket.