AstroSky – a modern asztrológiai program

Szerző: | máj 13, 2016 | Asztrológia

Keresel egy jó asztrológiai szoftvert, melyben egy programon keresztül tudsz minden szükséges információt megnézni? Ráadásul még magyar is legyen?

Erre ajánlom az AstroSky-t! A program 2015 decemberében jelent meg legelőször, a fejlesztők azóta is frissítik, javítják, folyamatosan bővítik újabb és újabb funkciókkal. Profi munka, ezért figyelmet érdemel. De miért is?

 

 • A fejlesztői maximálisan törekedtek arra, hogy minél egyszerűbben legyen kezelhető. Sikerült is, a program teljesen felhasználó barát, személyre szabható, van részletes felhasználói leírása.
 • Ennek köszönhető, hogy sok, eddig időigényes számolást a program segítségével le lehet rövidíteni.
 • Szakmailag korrekt, nagy tudású. Mind kezdők, mind profi asztrológusok megtalálják a számukra fontos információkat.
 • Említésre méltó a 30 000 éves időtartományt átfogó számítási képessége, pontosságáról pedig a svájci efemerida legújabb verziója gondosodik.
 • Adatbázisa tartalmazza több ismert ember születési képletét.
 • Az sem elhanyagolható, hogy az asztrológiai/csillagászati történések folyamatában láthatók, akár több ábrán egyidejűleg megtekintve.
 • Mindemellett a dizájnja is nagyon szép, esztétikus. Grafikái, 3D-s ábrái segítenek a mélyebb szintű megértéshez.
 • A fejlesztők folyamatosan karban tartják, bővítik, figyelembe veszik a felhasználók igényeit. Megvásárolás után automatikusan járnak a frissítések, újabb verziók, funkciók.

 

Kiemeltem pár hasznos funkciót, melyek engemet is megragadtak:

1) Asztrológiai tanulmányaim során mindig is nehézség volt számomra, hogy a térlátásom nem túl jó. Könyvek egy síkban történő ábráit hosszasan bogarásztam, hogy az általuk közölt információkat 3D-ben is lássam és felfogjam. Ennek szerencsére vége, mert a program gyönyörű, 3 dimenziós Naprendszer szimulációja lehetővé teszi az asztrológiai alapfogalmak térben való látását, az összes csillagkép megjelenítését, sőt, akár a horoszkóp ábrájával összevetve, az idő változásának folyamatában is!

 
AstroSky 3D-s ábrája
 

 

2) Másik állandó küzdelmem a külföldi adatok megtekintésével volt, mivel az általam kezelt, magyar szoftverek adatbázisa e tekintetben hiányos. A programban be van építve a Google térképe, akár azon keresztül is megtekinthetők a szükséges koordináták, utca szintű pontossággal! Ugyanakkor a zóna- és nyári időszámítással sem kell vesződnöm, AstroSky automatikusan tudja az időeltolódást. A program ráadásul figyeli a változásokat (a zónák határai időnként módosítják, amennyiben az ország határ megváltozik), ugyanis online szinkronban van az időzónaszerverrel. Ennek eredményeként nem csak pár várost, hanem minden helyiséget meg tudok adni egyszerűen a születési adatoknál, és az időeltolódásokkal, nyári időszámításokkal sem kell vesződnöm, mert a program képes ezt megadni.

 

3) Mindemellett akár a mini geolokációs térképen az egér használatával szabadon is megadhatom a földrajzi pozíciót, miközben látom a hozzá tartozó horoszkóp ábrán és táblázatban a változást. Ez ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy rögzített időpont esetén látom a térkoordináták változtatása során a horoszkóp ábra változását is. Így megnézhetem, hogy ha elutazásom külföldre, hogyan változik az ábra. Vagy hol kell lennem ahhoz, hogy a szolár évem kedvezőbben alakuljon.
 
AstroSky földrajzi koordináták megadása
 

4) Sok esetben munkám során fontos látnom a horoszkóp ábra változását az idő előrehaladásának függvényében. A szoftverben a léptetés funkcióját sikerült remekül megoldani! Magam határozom meg, hogy milyen egység szerint nézem a változást (pl. naponként, percenként, stb), utána már vagy az egér segítségével magam szabályozom az időváltozás gyorsaságát, vagy akár egy kattintással figyelhetem az ábra folyamatos változását.

 

5) Asztrológusi munkámhoz elengedhetetlen a születési időpont bepontosítása. Bevallom, nekem ez a funkciója tetszik a legjobban, mert ez a leghasznosabb a munkámban! A szoftverben található egy alapbeállítás, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy nagyon aprólékosan meghatározzam, milyen alapelvek mentén korrigálok. Milyen fényszögeket nézek, milyen kulcsot használok, milyen szabályokat veszek figyelembe. Ezt csak egyszer szükséges beállítanom, a program automatikusan megjegyzi, és utána már nagyon egyszerű a pontosítás. A felvitt életeseményeket megnézi a program, és egy grafika mentén kiadja a találatokat. Az alatta található táblázatban a konkrét eseményeket is látom, illetve magát a horoszkóp ábráját is. Kedvem szerint módosíthatom, hogy milyen életeseményeket nézek, közben a különböző időpontokra kattintva folyamatában láthatom a fényszögek változását, és a legalsó ábrán a születési radix és más segédképletek változását  is. Így az AstroSky segítségével, ezt a nagyon időigényes eljárást töredékére le tudtam csökkenteni.
 
AstroSky grafikus bepontosítás
 

Mindemellett nagy segítségemre van prognózisnál a többféle direkciós számítási lehetőség, revolúciók,direkciók tranzitok áttanulmányozása. Ezeknél akár másodperces léptetéssel változtathatok az időponton, továbbá  egyszerre tudom megjeleníteni a direkt és konverz irányú képletet is. Ezeket a segédképleteket összevethetem a radix képlettel,  s miközben léptetem a dátumot, kereshetem az esemény időpontjait.

 

6) A másik nagyon praktikus funkció a fényszögek szűrése, mely szintén lerövidíti az eddigi munkaidőmet. Natális asztrológiában a segédképletekben ismétlődő fényszögkapcsolatokat keressük, melyek megtalálhatók a születési horoszkópban. Például  radix képletben a Hold és a Vénusz között trigon van, ugyanakkor, ha a szolár képletben is kapcsolatban vannak egymással, beaktiválódik a radix állás. Eddig ezt a táblatok összevetésével bogarásztam ki, az AstroSky segítségével viszont pár kattintással látom az eredményt.

 

7) Tranzit naptárban nem csak az aktuális tranzit fényszögek tekinthetők meg, hanem egy képlet behívásával az aktuális natál-tranzit kapcsolódások is láthatók, ráadásul szöveges elemzést is olvashatok hozzá. Érdekességként a Hold üresjárata is fel van tüntetve a naptárban.
 
AstroSky tranzit naptára
 

Tranzit naptár mellett az aktuális tranzitot is nagyon egyszerűen megnéznem, mivel a program tartalmaz egy dinamikusan frissülő tranzit képletet is.

 

8) Számomra másik praktikus funkció a képletek közötti keresés. Nem csak adatokra lehet egyszerűen rákeresni, hanem akár képre és képletre is! Például ha szükségem van Rák aszcendensű személyek képletére, ennek a funkciónak a segítségével pár kattintás segítségével le tudom szűrni. Ugyanakkor az adatoknál nem csak névre, hanem országra, dátumra, időre, helységre, hosszúságra, szélességre, stb. is rá tudok keresni, vagy ezek kombinációjával is képes vagyok leszűrni a számomra fontos adatokat. Például megadhatom, hogy csak a Budapesten született férfiakra vagyok kíváncsi, akik az 1930-as években születtek.

 

9) A horoszkóp ábra minél gyorsabb értelmezését teszi lehetővé pár apró trükk – az együttállásokat bekarikázva látom, minél egzaktabb, annál vastagabb. Ugyanígy, minél pontosabb egy fényszög, annál vastagabb az ábrában. A Hold fázisait (növő, csökkenő) apró nyilacskákkal jelzi a szoftver. A horoszkóp ábra mellett táblázatok ugyanabban az ablakban történő megtekintése is lehetséges. Amennyiben csak egy, vagy csak pár elem vizsgálatára van szükségem, ki tudom ezt emelni, és a horoszkóp ábra többi eleme elszürkül. Ezek mind-mind apróságok, mégis nagyban segítik a horoszkóp ábra minél mélyebb szintű elemzését!
 
AstroSky - képletek, táblázatok
 

10) Pár funkció, amit én nem, vagy csak ritkán használok, viszont esetleg másoknak hasznos lehet:

 • Planetáris órák megtekintése
 • Arab pontok megjelenítése
 • Hold üresjáratának figyelése (horarisoknak)
 • Perszonár és kulminációs időpont táblázat (Péter Orbán követőinek)
 • Holdnaptár gyermektervezéshez
 • Állócsillagok beállítása, valós mozgásukat is figyelembe véve
 • Negyedéves quartál képletek megtekintése
 • Szöveges elemzés szűrővel
 • Drakónikus képlet
 • Perspektívák
 • Tükröződések (Antiscia)
 • Harmónikus képlet
 • Szinódikus lunáció
 • Diurnál képlet
 • Csoport középidő képlet számítás
 • Más asztrológiai programokban (Placidus, Morinus, Regiomontanus, Urano Millenium, Solar Fire, Janus, Kepler) eltárolt képleteket importálása saját formátumba

 

Összességében mind technikailag, mind kezelhetőség szempontjából remek programnak tartom az AstroSky-t. Ráadásul magyar fejlesztés, nemzetközi színvonalon. Szívből örülök, hogy megismerhettem!

Végezetül az AstroSky 3D-s ábráiról és bemutatásáról készült videók. Nagyon látványos, érdemes megnézni!

 

 

A további tudnivalók, elérhetőségek:

Honlap: www.astrosky.hu

Email cím: info@astrosky.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/astroskyhun/

 
A bejegyzés utolsó módosítása: 2018. 07. 29.