Mit érdemes tudnod a Skorpió jegyről, hogy jobban megértsd?

 

Október 24. és november 22. között születettek a Skorpió jegyűek, melyet általában tudnak is magukról.  Azzal viszont már kevesen vannak tisztában, hogy sokszor nem is a születési naptól hozza valaki erőteljesen a Skorpió archetípus tulajdonságait, hanem attól, hogy az aszcendense, aszcendensének az ura, stb. áll ebben a jegyben, vagy kitüntetett helyen van a Marsa, Plútója. Mindenesetre, ha az alábbi tulajdonságok nagy részét felismered magadban, ismerősödben, barátodban, jó eséllyel a te, vagy az ő karakterében is erősen ott szerepel a Skorpió (más jegyekkel kombinálódva).

Az alábbi gyűjteménnyel célom, hogy még mélyebben megértsd mind magadat, mind másokat. Mert igazából mindannyiunkban jelen van, kihozható a Skorpió, csak kinél gyengébben, kinél erőteljesebben:

 

1) Az egyik legfontosabb tudnivaló a Skorpió jegyről, hogy ő képviseli a szélsőséges megnyilvánulásokat. Ez akár lehet egy karakteren belül is, de akár előfordulhat az is, hogy két Skorpiót teszel egymás mellé, s két teljesen végletes megnyilvánulást látsz meg bennük. Például akár lehet egy szent életű pap vagy apáca, de akár kurtizán is, s ez akár egy személyiségen belül is, különböző időszakaiban. De képes ellentmondásokat egyidejűleg is produkálni. Az is elterjedt nézet, hogy egy Skorpió lehet Kígyó, aki tudását uralmi törekvésekre használja, behálózza áldozatát, mérges nyelvével öl meg másokat. Ugyanakkor lehet Sas, aki magasra száll, szellemi dimenziókat tekint át éles szemével, tudásával másokat segít.

2) A másik fontos dolog, hogy a halál, gyász, az elmúlás nála központi helyen van. Akár úgy, hogy járja a temetőket, akár úgy, hogy a halál utáni világ érdekli, akár úgy, hogy másokat segít át a másvilágra (akár, mint gyilkos, de akár úgy, mint hospice önkéntes). Ő az, aki az elmúlásban, a mulandóban képes meglátni a szépet, egyidejűleg a földöntúlit és evilágit, a szenvedést és a boldogságot.

3) A következő fő jellegzetesség, melyből sok más tulajdonságai következik, hogy a víz elemhez tartozik. Ez azt jelenti, hogy ámbár sokszor kívülről ez nem látszik, mégis mély érzelmek és sérülékenység jellemző rá. Ezt két dologgal tudja mesterien leplezni – sérelem esetén jégpáncélt borít magára, megdermedve elvonul. De ennek nem érdemes bedőlni, mert a páncél sokszor mély érzelmeket és színes világot takar. Vagy a másik stratégiája a támadva védekezés. Sérelem esetén visszamar, gyanútlan kritikusát saját gyengepontjával célozza meg.

4) Ugyanakkor a Skorpió rengeteg energiával rendelkezik, mely az érzelmek intenzitását is még inkább felturbózza. (A Halak és Rák jegyek szintén a víz elemhez tartoznak, így szintén az érzelmi sokszínűség jellemző rájuk, mégis sokkal visszafogottabbak, szelídebbek egy Skorpióhoz képest. ) Ugyanakkor képes sokáig ragaszkodni az érzelmeihez, mely szenvedést okoz számára. Emellett a zodiákus egyik legszenvedélyesebb
Természetesen az is elképzelhető, hogy érzelmi sérülései miatt először szétrombol mindent, majd a Főnix madárként a porból újra felépíti saját magát.

5) Szenvedélyessége nem csak személyek, hanem témák felé is irányulhat. Képes bármibe belevetni magát, akár egy kapcsolatba, akár valamilyen témakörbe, aminek végül megszállottjává, fanatikusává válhat.

6) Sok energiája marsikusságából származik, de míg a Kos jegynél ez kifelé tör, addig a Skorpió energiái inkább befelé irányulnak, hatalmas belső erőt és önkontrollt képes tanúsítani. Ugyanakkor hajlamos lehet az önmarcangolásra, önpusztításra is.

7) Skorpióhoz tarozik a bosszú, a bosszúvágy. Ennek oka pont a fentiek: intenzív érzelmeit, így sérelmeit, őt ért igazságtalanságokat is nehezen engedi el. Aztán amikor a másik legkevésbé számít rá, az elszenvedett fájdalmat képes többszörösen visszaadni, még saját kárára is.

8) Igazából ő dönti el, hogy hatalmas érzelmi energiáit melyik irányba éli ki – akár lehet nagy pszichológus, aki képességeit építésre, mások gyógyítására használja, de akár lehet pusztító tömeggyilkos.

9) Modorosság sem az ő asztala, nem igazán kedveli a művi dolgokat, sem a képmutató álarcokat. Nem tűri a ferdítéseket, mindennek a mélysége, árnyék oldala érdekli.
Jó a szimata, megérzi a dolgok mögöttes tartalmát, ezért nem ajánlott nekik hazudni, mert könnyen átlátja, s nem biztos, hogy tolerálja. Viszont jó nyomozó válik belőle, mert képes mindennek utána járni.

10) Mivel a látszat dolgok nem érdeklik, saját maga sem veszi a fáradságot, hogy mondandóját, hozzáállását elrejtse. Képes leplezetlenül kinyilvánítani véleményét, ráadásul kritikája sokszor szúrós, szarkasztikus vagy ironikus. Ezért sokan nem kedvelik. Ugyanakkor, akit szívébe zár, annak igazán jó dolga van mellette. Érzelmével körül öleli és mindenkitől megvédi. Ezért szokták mondani: egy Skorpió a legrosszabb ellenség, de a legjobb barát.

11) Minden érdekli, ami tabu, titok, ugyanakkor saját titkait féltve őrzi. Ezért képviselői közül sokan foglalkoznak okkultizmussal, rejtett világgal, tudatalattival, szexuális kérdésekkel, halálról stb. mindenről, mely mások számára vagy megfoghatatlan, vagy hárítandó téma.

12) Maximalizmusra, a tökéletességre törekszik, a problémája, hogy ezt másoktól is elvárja, ami miatt kérlelhetetlennek tűnik. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy magában is mindig a javítandó hibákat keresi.

13) A Skorpió vizes empatikusságából következik, hogy képes ráhangolódni másokra, s ezt manipulációra is felhasználhatja. Ez szintén kétirányú tud lenni: vagy másokat jó értelemben alakít, formál, gyógyít, vagy saját érdekében irányít, felhasznál, kihasznál.

14) Hódítóként „áldozatai” vannak. Ha kiszemel magának valakit, teljes erőbedobással meg akarja hódítani mind testestül, mind lelkestül. Sokaknak tetszik szenvedélyessége, viszont hosszú távon végletessége, stílusuk miatt nehéz partner. Ugyanakkor, ha érzelmileg megfogta valaki, ahhoz nagyon hűséges és kitartó tud lenni.

15) Míg sokan képtelen társ nélkül meglenni, egy Skorpió komolyabb érzelmi sérülés után, több éven keresztül képes teljes magányba vonulni.
Ha elhagyják, pillanatok alatt képes véget vetni egy problémás helyzetnek, amit azután évekig analizál, s szenved tőle. De akár a másik véglet is előfordulhat, szíve választottját buldog módjára követi, féltékeny és nehéz tőle megszabadulni.

16) Fontos számára a szex. Ebben is jellemző lehet rá a végletesség: van, hogy naponta többször szeretné, vagy van, hogy évekig sem kívánja. Ugyanakkor érzékeny testrésze a nemi szervek, így ha elnyomja, elfojtja magában, ezeken a területeken könnyen megbetegszik.

 

Íme kedvenc hegedűművészem, kinek 5 bolygója van a Skorpió jegyben:
Vanessa Mae horoszkópja

 

Tőle az egyik kedvenc számom:
Vanessa Mae – Red Hot

 

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Elemi energiák: A tűz e...   Képzelj el egy tábortüzet. A tűz meleget ad, de egyszer csak a szél feltámad, s a szikrák a közeli erdőben meggyújtják a száraz füvet. Vagy amikor
Mit érdemes tudnod a Kos...   Kos jegyűnek a március 21. és április 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Kos valaki, hanem attól,
Hasznos asztrológiai alk... Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába! Már régóta tervezem, hogy
Párkapcsolatok III. – ... Deida megfigyelése szert a fifti-fifti kapcsolatban élőknek egy idő után unalmassá válik az együttlétük. Unalmas a szex, unalmas, hogy képesek gondolataikat, érzéseiket megosztani egymással, s elkezdenek valami
3 különböző típusú ... Neked mi jut elsőre eszedben, mikor meghallod azt a szót, „asztrológia”? Talán a saját csillag jegyed? A napi újság asztrológia? Vagy esetleg jársz asztrológushoz? Mint ahogy minden
AstroSky – a modern... Keresel egy jó asztrológiai szoftvert, melyben egy programon keresztül tudsz minden szükséges információt megnézni? Ráadásul még magyar is legyen? Erre ajánlom az AstroSky-t! A program 2015 decemberében
Aktuális égi állásokr... Kolléganőimmel folytatjuk a videó sorozatunkat. Április 5.-én vált egzakttá a Bakban a Jupiter és Plútó együttállása. Felerősödik a tanulási/tanítási vágy, a hit szerepe és fontossága a válság
Mit érdemes tudnod a Bik... Bika jegyűnek az április 20. és május 20. között születetteket tekintjük (+- egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Bika valaki, hanem attól, hogy
10 spirituális úton ter... Szerző: Mariana Caplan Fordította: Hamar Lilla Forrás: Huffington Post   Ha körbenézünk a világban, a spirituális életben éppen annyi útvesztőt találunk, mint az élet bármely más területén.
Asztrológiai irányzatok... Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért is van ennyi asztrológiai irányzat? Melyik mire jó, mire használható? Ezek illeszkednek egymáshoz, vagy pont hogy nem, inkább mindegyik különálló egységet