Horoszkópállítás asztrológusoknak

Gálfi Irén velem készített interjúja megjelent az Astronovum asztrológusi szaklap 2018. májusi számában.

Néhány hónapja meghívást kaptunk az egyik asztrológus csoportban Molnár Ildikó kolleganőnktől. Az invitálás “horoszkópállításra” szólt. Egy olyan szakmai kísérletre, ahol kipróbálhatjuk, hogy tudjuk az adott születési horoszkópot térbe rendezni, életre kelteni. A megalakult csoport azóta több találkozáson, “állításon” van túl, így némi tapasztalat már van a módszer működéséről és hatékonyságáról, melyekről az ötletgazdát, a csoport irányítóját, Molnár Ildikót kérdeztük.

Gálfi Irén: Először egy kicsit beszélj arról, hogy miért “dobtad be” a közösbe a módszert. Megtehetted volna, hogy kidolgozod a technikát, aztán a saját praxisodban alkalmazod.
MoInár Ildikó: Már foglalkoztam ezzel egyéni tanácsadásban is, különböző formákban, de valóban, a tényleges kidolgozását csoportban terveztem.
Az érdekessége az volt, hogy ez a téma nálam mindig asztrológusokkal jött szóba. Vagy ők, vagy én hoztam fel, hogy jó volna térben is asztrológiával foglalkoznunk. Azt gondolom, hogy én csak „felültem a hullámra” azzal, hogy ennek teret adtam mások számára is, kísérletezés gyanánt, illetve lehetőséget saját képletünkre is rálátni. Amikor Julcsi létrehozta az asztrológusok csoportját, nem is tétováztam, az ő engedélyével felmértem, hogy van-e erre egyáltalán igény. Még engem is meglepett, hogy mennyien jelezték vissza, hogy igen, nagyon is érdekli őket! Ezért is gondolom, hogy igenis, helye van ennek a módszernek az önismereti technikák között. Bónusz nekünk, asztrológusoknak is arra, hogy külső segítséggel a saját képletünkre is ráláthassunk.
Visszatérve egyénileg, vagy csoportosan témára. Egyénileg is sok mindent meg lehet tapasztalni, viszont egy csoport ahhoz képest turbó üzemmód! Akik csoportokat vezetnek, jól látják ezt. A csoport tagjainak tudása/tapasztalata összeadódik, így a haladás is gyorsabb ütemben zajlik. Viszont ehhez bátorság is kell. Bátorság, hogy meg merd magad mutatni másoknak. Ez az, amit nem mindenki mer bevállalni, és inkább az egyénit választják.
GI: A kérdés szinte adja magát…mi a különbség a családállítás és a horoszkópállítás között? Technikailag és a hatásmechanizmust illetően is.
MI: A családállítás, mint ahogy a neve is mondja – családdal dolgozik. Méghozzá a családi tudattalannal, ott is maximum a dédszülőkig. Illetve minden olyan személlyel, akik hatással bírtak a család sorsára. Bert Hellinger dolgozta ki ennek a módszerét, és az ő általa megfigyelt törvényszerűségek és szabályok mentén „visszaállítják a rendet” ebben a családban. Technikailag ezek előre megadott oldó mondatok kimondása és az „ideális” rend megmutatása, a kitagadott családtagok behozatala, a halott hozzátartozók beintegrálása, családi titkok, átkok felhozatala stb. Tehát kifejezetten családi, illetve generációkon átívelő problémák megoldására jó az ő módszere. Sokat köszönhetünk neki, hisz ő hozta be a köztudatba a mezővel való munkát. Azóta már tovább is ment ez az elgondolás – létezik rendszerállítás, személyiségrészekkel munka, coachingban és egyéb területeken is megtapasztaltam a térrel/mezővel való segítői tevékenységet. Érdekes, hogy mégis sokan ezeket is „családállításnak” titulálják, pedig nem azok, mint ahogy a horoszkópállítás sem az. Az asztrológia ennél jóval univerzálisabb! Egyrészről nem csak a családdal lehet vele dolgozni – ámbár tény, hogy a legtöbb problémánál előjön. Sőt. Önismereti munkában ez nagyon is fontos. Másik, hogy az időérzékelése is tágabb. Míg a hellingeri szemlélet, mint ahogy mondtam, max. dédszülőkig megy le, az asztrológiánál még ilyen kitétel sincs. Akár előző életeket is lehet vele nézni. Nálunk konkrétan egy olyan eset volt, hogy a térben egy középkori ős jelent meg, és azon keresztül ment az oldás. Nem saját előző élet, és még csak közvetlen család sem. Mindenki borzongott, fura atmoszférája volt az egésznek, ezért érzem, hogy hiteles volt. Viszont nekem az elején el sem jutott a tudatomig, mindig „előző életnek tituláltam”, pedig nem az volt.
Talán pont ezért is jobban vonz, mint a családállítás. Úgy gondolom, hogy én mindenki saját lelkére bízom, hogy hova szeretné kivetíteni magát térben és időben, ahol gyógyulni szeretne, és nem akarok saját tudatommal korlátokat adni számára.
Az én tudásom viszont ott jön be, hogy ismerem az asztrológia világképét, analógia rendszerét. Emellett integrál pszichológiát is tanultam, tehát van képem a spirituális és pszichológiai világnézetéről, technikáiról. Ami nálam például speciális, hogy adok időt az előkészületekre, de a csoportos feldolgozásra is. Nálunk egy nap lemegy 3 állítás, máshol 5-6.
Visszatérve technikákra, amik a csoportomban előjöttek oldásoknál – asztrológiailag átkeretezés, negatív aspektusok oldása a pozitívak segítségével. Természetesen családállításos elgondolásból is merítettünk sokat: voltak oldó mondatok azok szájából, akik már tapasztaltak ezen a területen. De pl.hellingeri „rendcsinálás” már nem volt. Alkalmaztam pszichodramatikus technikát negatív érzelmek kezelésénél, illetve NLP-s, KIP-es elgondolásból is merítettem.
GI: Bemutatnád egy konkrét példán keresztül a módszert?
MI: Szívesen, egy kedves kollégám, aki ráadásul már több éve maga is tart asztrológiai állításokat, volt a kérdező. Hisz saját szavaival élve – sajnos az ember önmagának nem tud állítani és milyen hasznos, ha a “cipész lyukas cipőjét is segítenek néha megvarrni “. Ő család, házasság, gyerek témájára akart állítani.
Kijelöltük a házak határait, és a képlete összes bolygójára állítottunk be valakit. Előtte megbeszéltük, hogy előre vesszük azokat, akik a horoszkópja alapján érintettek ebben a témában. Ezt közösen beszéltük meg. Utána a hiányzó részekhez tárgyakat választott be a hölgy. Végig mentünk, hogy ki mit érzékel, a tárgyak helyére meg beálltam én. Figyeltük a képletét, hogy melyik az a része, amivel a kérdező úgy érzi, foglalkoznia kell, és arra fókuszáltan csak utána. Kialakult egy történet, ami a gyerek témára rímelt, belekúszva a saját gyerekkori megélései is. Ennek hátterében egy párkapcsolati konfliktus volt, ezeket oldottuk (8. házas Skorpió Nap és Uránusz együttállás/6. házas Oroszlán Hold kvadrátja van a hölgynek. A Holdja kap a 9. házas Merkúrtól is kvadrátot, ami a VII. házában szintén érintett. Ezekkel a bolygókkal dolgoztunk– mint párkapcsolat, gyermek).
Az állítás után a hölgy kis idővel, örömmel újságolta nekünk, hogy megkérte a kezét a párja, nagyon boldog, és köszöni a segítségünket.
GI: Milyen kifutást, fejlődési lehetőséget látsz a horoszkópállításban? Használható-e például tranzitokra, direkciókra?
MI: Érdekes felvetés, ezen nem gondolkodtam. Tranzitban nem igazán, hisz azt gondolom, hogy úgy is az jön elő a kérdezőnek a képletéből, ami pont aktuálisan a legfontosabb neki. Prognosztikára sem alkalmas, arra más módszereket használok. Illetve előjött, hogy esetleg kérdőképletnél bevethető-e. Én ebben nem vagyok járatos, de a szakértői azt mondták, hogy erre sem. A csoportomban másokban viszont felmerült az igény, hogy rendszerállítással kombináljuk az asztrológiai tudásunkat. Emellett most készül a csoport számára A4-es méretben symbolon kártya, a következő alkalommal ezt is bevetjük, vak állításokban.
Ami engem „birizgál”, főleg csoportban, az inkább egy képlet több dimenziós érzelmezése, tér és idő dimenziók szélesítése. Remélem, a már fentebb mutatott példán kívül még jönnek egyéb „meglepetések”. Illetve integrál önismereti tanácsadóként a horoszkópállítás terápiás alkalmazása, ami igazán érdekel, s nem csak csoportban, hanem egyéniben is. Talán inkább ebben szeretnék mélyülni és tanulni.

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Hasznos asztrológiai alk... Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába! Már régóta tervezem, hogy
Milyen a kapcsolat nem v... Örökbe fogadtak? Vagy te nevelsz más, nem vér szerinti gyermeket? Esetleg megfordult a fejedben, hogy te is szeretnél örökbe fogadni? Ha igen, vagy egyszerűen asztrológiailag érdekel a
Gyermek és szülő kapcs... A kislányom meg sem született, még csak „pocaklakó” volt, már akkor is foglalkoztattak olyan kérdések, hogy: „Vajon milyen lesz a személyisége?”, „Vajon milyen képességekkel, készségekkel születik?”, „Mi
10 spirituális úton ter... Szerző: Mariana Caplan Fordította: Hamar Lilla Forrás: Huffington Post   Ha körbenézünk a világban, a spirituális életben éppen annyi útvesztőt találunk, mint az élet bármely más területén.
Mit érdemes tudnod a Sko...   Október 24. és november 22. között születettek a Skorpió jegyűek, melyet általában tudnak is magukról.  Azzal viszont már kevesen vannak tisztában, hogy sokszor nem is a
Hónap témája – h...   Asztrológia szerint a Nap jelenti a tudatos részünket, ami felé tudatosan fókuszálunk. Január 20.-án a Nap a Vízöntőbe lépett, és február 19.-ig fog ebben a jegyben
Asztrológiai irányzatok... Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért is van ennyi asztrológiai irányzat? Melyik mire jó, mire használható? Ezek illeszkednek egymáshoz, vagy pont hogy nem, inkább mindegyik különálló egységet
Honnan lehet tudni, hogy ... Most, hogy itt az újév, Te is kíváncsi vagy, hogy mi várható asztrológiailag a következő évedben? Nem kell sokáig keresgetned. Itt a net telis tele van jobbnál
Hónap témája – H... “Folyó. Áramlik és tart valahova. Lehet állni a partján és lehet figyelni a folyást. A térkép megmutatja, hova folyik a folyó, de nem tár fel alapvetőbb dolgokat.
Elemi energiák:  A leve...   Gondolom Te is találkoztál már olyan személyiséggel, aki jó társalkodó partner, minden társaságban megtalálható, stílusa könnyed, légies, jó a humora és könnyen kapcsolódik másokhoz. Ő levegős