Mit érdemes tudnod a Kosokról, hogy jobban megértsd őket?

 
Kos
Kos jegyűnek a március 21. és április 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Kos valaki, hanem attól, hogy az aszcendense, aszcendensének az ura, Holdja,  stb áll ebben a jegyben, vagy kitüntetett helyen van a Marsa. Mindenesetre, ha az alábbi tulajdonságok nagy részét felismered ismerősödben, barátodban, szeretteidben, jó eséllyel az ő karakterükben is erősen ott szerepel a Kos (más jegyekkel kombinálódva).

Amennyiben úgy érzed, hogy nehezen tudsz kijönni Kos ismerőseiddel, kifejezetten neked szól az alábbi 15 tudnivaló a Kosokról, mely segít kiigazodni az ő világukon.

1) A zodiákus legimpulzívabb „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!” Ez egy igazi Kos hozzáállása! Impulzivitása miatt nem szeret egy helyben maradni, mindig tesz-vesz, valamit mindig muszáj csinálnia. Ha tétlenségre kényszerül, elveszíti életkedvét, ezért kisgyerekként vagy idősebb korban fontos, hogy környezete segítségével mindig találjon magának valami elfoglaltságot, tennivalót. Ugyanakkor tevékenységében gyors, viszont emellett figyelmetlen is. Testén apróbb zúzódások találhatók, mert képes mindennek neki menni, lefejelni.

2) A Kos személyiség nem szereti halogatni a dolgokat, mindent azonnal megcsinál, ugyanakkor ezt másoktól is elvárja. Egyik legtürelmetlenebb jegy, neki minden azonnal kell! Számára mindenki lassú, persze kivételt számítanak a Kos személyiségek. Pont ezért van, hogy önkényesen átveszi a feladatot, mert nem bírja kivárni, míg a másik megcsinálja. Viszont vigyázz, mert ha túlzottan rászoksz, hogy mindent ő csinál meg helyetted is, nem biztos, hogy hosszú távon jó ez mindkettőtöknek is. Így ha teheted, ne hagyd magad, s állj ki a saját elképzeléseid mellett!

3) Kezdeményező, nagy lendülettel vág bele a dolgokba, de hamar alászállhat a lelkesedése. Ezért inkább a kezdő lépések megtételére alkalmas, viszont a kitartás már nem az ő érdeme. Sportban ezért a rövid távfutást pont a Kosnak találták ki, mivel rövidtávon nagy energiákat képes mozgósítani. Így érdemes a kezdő impulzusokat rá hagyni, de a munka szívós, kitartó részét már másnak átadni.

4) Nála nem a cél a fontos, amint elérte már nem is igazán érdekli, hanem a tevékenység, a mozgás, a kihívások. Számára a legfontosabb a harc, a küzdelem, mindig kell valami, ahol kipróbálhatja saját erejét, amit győzelemre vihet, mindig mindenben bizonyítani akar. A vesztes szerepét nem képes elismerni.

5) Mint tűz, szeret a középpontban lenni, s nagy szüksége van az elismerésre, optimista, lelkes emellett a tüzekre jellemző naivitás is megfigyelhető nála. Hisz ugyanazt az egyenességet gondolja másokról, mint amit saját maga képvisel.

6) Gyors temperamentuma mellett a felfogása is gyors. Viszont nagyon nem gondolkodik, inkább azonnal dönt és teszi a dolgát. Így ne lepődj meg, ha a következő szállóigét hallod a szájából: „Gondolkodás a tett halála”.

7) Ugyanakkor, ha feldühítik, gondolkodás nélkül képes odacsapni, még mielőtt a következményeket átgondolná. Viszont az is előfordulhat, hogy kifejezetten keresi azokat a helyzeteket, ahol egy kis bunyóra lehet számítani. Amennyiben még sem verekedős típus, agresszióját szavakkal és indulatosan fejezi ki. Képes ízesen ecsetelni, hogy lehetséges áldozatával mi mindent képes lenne megtenni …  De dühe amilyen gyorsan keletkezett, ugyanolyan gyorsan el is száll. Nem szabad durvaságára durván reagálni, mert csak olaj a tűzre, még inkább harciassá válik tőle. Inkább érdemes békén hagyni, amíg lehiggad, vagy nyugodt hangsúllyal elmondani, hogy mivel nem értesz egyet.

8) Beszéd stílusra vezetői, parancsolós, határozott, erőteljes, ami például érdekesen hat, mikor saját főnökét oktatja ki.

9) Érzelmeit közvetlenül, olykor szertelenül, hevesen fejezi ki: hatalmas lelkesedési roham ugyanúgy, mint az agresszív dühkitörés is előfordulhat nála. Erőteljes hangjával, túlzott szókimondásával könnyen megtud másokat megsérteni. Érdemes tudnod, hogy nála ez nem szándékos, ő maga nem veszi észre.

10) Szereti a vitát, a kihívásokat, képes saját magért és másokért is kiállni. Így képes másokat irányítani, miközben ő maga is aktívan részt vesz a tevékenységben.

11) Ugyanakkor egyenes, nyíltan kimutatja, ha valamivel nem ért egyet. Egyszerűség jellemző rá, nem szeret, s nem is tud praktikákat bevetni. Nem is nagyon érti, hogy mások ezt miért csinálják, miért nem képesek magukért egyenesen kiállni. Ámbár sokaknak ez bántó, mégis egyenességével tiszteletet vált ki. Ezért Te is úgy jársz a legjobban, hogy ugyanúgy egyenes és őszinte vagy vele.

12) Nem szokott okulni a múltból, viszont előnyös tulajdonsága, hogy a régi sérelmeket, rossz emlékeket is gyorsan elfelejti.

13) Sok empátiát ne várj tőle, ő mindig saját magából indul ki, nem nagyon tud másokkal azonosulni. Egyfajta gyermeki önzés, egoizmus jellemző rá.

14) Kos, ha hódit, nagy energiákkal ostromolja kiválasztottját. Nem kertel, egyenes, őszinte, lényegre törő. Magabiztos, határozott fellépésével, sportos alakjával sokakat képes levenni a lábáról. Viszont kitartásának hiánya itt is megjelenik. Amint elérte a célját, „kiszemeltje” már nem biztos, hogy le tudja kötni. Ami meglepő, hisz heves, tüzes temperamentuma utána hűvös érdektelensége józanítólag hat partnerére is.

15) Párkapcsolatban nem áll távol tőle a hűség, de mindenképpen szüksége van a kihívásokra, így a hétköznapias egyhangúságból lehet, hogy kitör, s új kalandokat, megmérettetéseket keres, vagy úgy gondolja, hogy ő egyedül is tud boldogulni. Nőként képes a kapcsolatban is átvenni az irányítást.
A konfliktusok elől nem tér ki. Sőt, van hogy frissítőleg hat rá egy kis hepaj, kifejezetten igényli, hogy legyen egy kis vita, veszekedés, ami után jöhet a békítő szex.
 

A fentebb leírtak a tisztán Kos jegyre igazak. Önmagában teljesen Kos karakter nem létezik, mivel több jegy kombinációjából áll össze egy személyiség.

Amennyiben érdekel, hogy személyes horoszkópod szerint Te milyen jegyekből állsz, bátran keress személyesen!

Emellett szívesen veszem, ha akár a honlapomon, akár a Facebookon megosztod velem a saját tapasztalataidat, megéléseidet akár saját magaddal akár másokkal kapcsolatban. Te milyennek látod a Kos jegyét?

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Primer direkció geometri...    Az asztrológia egyik alkalmazási területe a jövőbeli események előrejelzése – azaz prognózisa -, ha nem is feltétlenül konkrétan, de legalább azok várható jellegében, minőségében és idejében.
Pénz szerepe a spirituá... Saját spirituális útkeresésem során számtalanszor botlottam bele különböző, pénzzel kapcsolatos hiedelmekbe. Párral talán egyet is értettem, de ellenpéldák mindig is eszembe jutottak. Lássunk ezekből párat „Aki sok
Merkúr a Mérlegben ism... 2015. október 9.-én este a Mérleg jegyében a Merkúr ismét direkt irányba váltott. A fordulás időpontjában egzakt együttállásban volt a Felszálló Holdcsomóponttal, melyre a Nyilas Szaturnusz is
7 dolog, mire érdemes fi... 1) Pontosítsd be a képletet, vagy ha ezt még nem tudod, akkor készíts durva korrekciót! Erre azért van szükség, hogy pontosan tudjad, a bolygók mely házakban állnak.
Gyermek és szülő kapcs... A gyerek és szülő kapcsolata megjelenik a horoszkópban.
AstroSky – a modern... Keresel egy jó asztrológiai szoftvert, melyben egy programon keresztül tudsz minden szükséges információt megnézni? Ráadásul még magyar is legyen? Erre ajánlom az AstroSky-t! A program 2015 decemberében
10 spirituális úton ter... Szerző: Mariana Caplan Fordította: Hamar Lilla Forrás: Huffington Post   Ha körbenézünk a világban, a spirituális életben éppen annyi útvesztőt találunk, mint az élet bármely más területén.
Nap a Skorpióban jár A Zodiákus Királya a Mérleg jegyét elhagyva a Skorpióba lépett. Míg előzőleg számára a népe békéjének megteremtése volt az elsődleges, addig jelenleg a dolgok mélyére ásását, a
Áprilisi sorsolás nyert... Kedves Olvasóim! Ebben a hónapban kihirdetett nyereményjátékom győztese: Gyutai Tímea Gratulálok neki! 🙂 Facebookos hozzászólások Kapcsolódó bejegyzések
Babára várva – mi... „Vajon a pici baba ott az anyaméh védő burkában hogy látja a világot? Kezdetleges kis szerveivel mit érzékel? Tudja-e hogy ki az anyukája, apukája?” – Feltételezem ,