Hasznos asztrológiai alkalmazások, oldalak

Szerző: | febr 12, 2016 | Asztrológia, Asztrológia haladóknak, Asztrológia kezdőknek

Amennyiben az asztrológia szerelmese vagy, gondolom már Te is kutakodtál jó kis asztrológiai programok után, melyek segítenek még jobban belemélyedni az asztrológia világába!

Már régóta tervezem, hogy összegyűjtsem egy csokorba az általam használt, vagy mások által ajánlott asztrológiai programokat.

Íme  20 hasznos asztrológiai program/oldal mely segíti a munkádat, tanulmányaidat!

 

Első körben nézzük az általam ismert programokat:

 

1)   Astro.com

Amikor még nem volt számítógépes program a gépemen, de már ismerkedtem az asztrológiával, lelkesen a http://astro.com weboldalán néztem meg a horoszkóp ábrákat és nyomtattam ki ismerőseim képletét. Profi oldal, mely hasznos mind laikus érdeklődők, mind gyakorló asztrológusok számára. Mivel ONLINE ASZTROLÓGIAI PROGRAM, így bárhonnan elérhető egy egyszerű WEBBÖNGÉSZŐ segítésével. Egy hátrányát tudom csak mondani – túl tág hatóköröket (orbiszokat) használ a rajzoló programja.
(Angol verziójában a Free Horoscopes alatt található Chart Drawing, Ascendant link, mely segítségével horoszkóp ábrákat készíthetsz.)

astro.com

http://astro.com

Önmagában képlet felrajzolására sok más program is alkalmas, amiben viszont szerintem az astro.com verhetetlen, az a rengeteg adattal feltöltött adatbázisai! A helyrajzi adatok mellett pontosan számon tartja a zónaidőt, a nyári időszámítást, és még azt is, ha egy adott helyen a születési idő feljegyzésekor nem veszik figyelembe a nyári időszámítást. Ezért van az, hogy ha külföldi születésű személynek szeretném az adatait megnézni, sokáig az volt az első dolgom, hogy az astro.com-ba vittem fel az adatait. Helyrajzi koordináták kikeresésénél a http://www.astro.com/atlas linket szoktam meglátogatni, és onnét tovább lépve rajzoltatom fel a külföldi születési képletet.

Érdekessége még az AstroClick Travel funkciója, mely a születési időm alapján a nyaralásomhoz add tippeket. Feltérképezi, hogy az egyes földrajzi helyek mely bolygóimat aktiválja a legjobban.

Lássuk csak röviden, hogy az astro.com mely részeit használom szívesen!

Hasznos adatbázisai:

Mindezek mellett, amit olykor-olykor meglátogatok, az a fóruma:

 

2)  Placidus Plusz

Az astro.com-ot nálam időrendben követte a Placidus 4.0 program feltelepítése, mely a MAGYAROK EGYIK LEGISMERTEBB ALKALMAZÁSA. A program immár több, mint 20 évet megélt – Placidust  követte a Nostradamus, majd 2016. őszén került piacra a Placidus Plusz (Placidus 4.5, ami tulajdonképpen a  Placidus + Nostradamus), majd 2018.-ban az első javítása. Jócskán ráfért már a fejlesztés, nagy örömömre ez már futtatható 64-bites Windowson is, és az adatbázisát lecserélték a Svájci Efemeridára.

Placidus

http://placidus.hu/

 

Előnye:

 • Komoly asztrológiai tudással bír
 • Magyar fejlesztés, magyar kezelőfelülete van
 • Könnyen kezelhető, pl. az ábra léptetőjével könnyen több időpontot is át tudok nézni
 • Méltóságtáblázatában a nap, óra urai mellett még a perc urait is megnézhetem
 • Direkciókat (primer, szekunder, tercier) és revolúciókat könnyen tudok segítségével számítani
 • Amiért viszont számomra nélkülözhetetlen, az a Dubravszky-féle Grafikus időkorrekciós funkciója. Hihetetlenül megkönnyíti a születési képlet bepontosításának amúgy sem egyszerű munkáját.

 

3) AstroSky

A legújabb szoftver, melyet jelenleg használok, az az AstroSky. 2015 végén, 2016 elején dobták piacra magyarok ezt a szoftvert, de a gyors fejlesztés, bővülés hatására év végére már az 5. verziót tervezik.

 A program MEGFELEL A JELENLEGI KOR IGÉNYEINEK ÉS IGÉNYESSÉGÉNEK, tehát profi. Könnyen kezelhető felület, szép dizájn, szakmailag is korrekt. Nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is megállja a helyét! 

Jelenleg 3 verzióban érhető el: a valamennyi funkciót tartalmazó FULL verzió, és a csökkentett funkcionalitással, de alacsonyabb áron elérhető LITE verzió. Valamint a weboldalról ingyenesen letölthető az ismerkedést szolgáló DEMO verzió, ami kezdő, ismerkedő asztrológusok számára igazi kincs.

AstroSky

http://astrosky.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • A program teljesen testre szabható, könnyen kezelhető
 • A fejlesztők rugalmasak és segítőkészek, a felhasználóktól beérkező észrevételek alapján a programot folyamatosan bővítik
 • 30 000 éves időtartományban képes számításokat végezni
 • Szintén a Svájci Efemeridára épül
 • Grafikája igényes, 3 dimenziós Naprendszer szimulációján keresztül vizsgálhatók mélyebben a különböző állások, beleértve az összes csillagképet és radix állásokat
 • Google, Bing, Open Street térkép beépítése – külföldi adatokat is egyszerűen fel lehet venni a segítségével. A nyári időszámítást is precízen számolja, folyamatosan monitorozza az aktuális változásokat
 • Születési időpont bepontosítása egyszerű – előre megadott táblázat alapján a találati arányok kiszámolása
 • Tranzit naptár
 • Adott bolygó fényszögkapcsolatait leszűri, illetve a fényszögkapcsolatok leszűrése is lehetséges
 • Több asztrológiai irányzat eszköztárát is figyelembe veszi (pl kérdőasztrológia, karmikus asztrológia, asztrozófia)
 • Beépített  mini geolokációs térképen megadható a földrajzi pozíció, miközben a hozzá tartozó horoszkóp ábrán és táblázatban a változása is nyomon követhető (hasznos külföldi utazásnál és szolár év kezdeti helyének meghatározakor)
 • Más programokban (Placidus, Morinus, Regiomontanus, Urano Millenium, Solar Fire, Janus, Kepler) eltárolt képleteket képes importálni saját formátumba, amiket rögtön használni is lehet
 • Speciális funkciók is elérhetőek benne: planetáris órák, arab pontok, Hold üresjáratának figyelése (horarisoknak), perszonár és kulminációs időpont táblázat (Péter Orbán követőinek), holdnaptár gyermektervezéshez, állócsillagok valós mozgásukat is figyelembe véve, negyedéves quartál képletek, szöveges elemzés szűrővel, drakónikus képlet, perspektívák, tükröződések (Antiscia), harmonikus képlet, szinódikus lunáció, diurnál képlet
 • Az új fejlesztéseknek köszönhetően, a következő verzióban elérhető lesz egy csaknem 70 ezer képletből álló online adatbázis is

Ezt a szoftvert bővebben is ismertetem a következő cikkemben: http://integralasztro.hu/astrosky-a-modern-asztrologiai-program

 

4)  Morinus

Magyar fejlesztésű, ingyenes szoftver, mely szintén a Svájci Efemeridára épül, és nagyon nagy pontossággal számol.  Amennyire látom, KÉRDŐASZTROLÓGUSOK is szívesen használják, mert számukra fontos adatokat is leír – pl. a nap és az óra bolygója, terminusok, arculata stb. (Vigyázat, két Morinus szotfver is van, az alábbi a magyar fejlesztés!)

Morinus

https://sites.google.com/site/pymorinus/

 

Előnye:

 • Magyar nyelvre is átállítható, magyar fejlesztés
 • Nagyon pontos, Svájci Efemeridát használ
 • Szakmailag is sok mindent tud és nagyon jól testreszabható (beállíthatók: arab pontok, érzékeny pontok, téma almutenek, direkciók)
 • Az ábrán megjeleníthetők mind a terminusok, arculatok
 • Windows mellett Linuxon és MacOS-en is futtatható
 • INGYENES

 

5)  Corvus/Prometheus

Gondolkodtam, hogy írjak-e ezekről a programokról, vagy sem. Az én munkámhoz nélkülözhetetlen, viszont sajnos a Corvust már a tulajdonosai nem terjesztik, utódja a Prometheus meg még nem készült el… (szintén magyar fejlesztés). De talán mikor már olvasod ezt a bejegyzést, ez már a múlté.
A lényege, hogy direkciós eljárásokat számol, különösen a PRIMER DIREKCIÓ kerül nála fókuszba (az összes ismert eljárás beállítható). A direkciók ismerete és alkalmazása komoly, születési asztrológiával foglalkozó asztrológusnál már nélkülözhetetlen. Egyrészt ezt alkalmazzuk a képletek bepontosításánál, ezt követően pedig az előrejelzéseknél. Részemről nagyon fontosnak tartom, mert korrigálás során jobban rá tudok hangolódni az ügyfeleimre, rá tudok nézni, hogy aktuálisan miben vannak. Ugyanakkor már többen visszajelezték felém, hogy az adatok begyűjtése során nekik is voltak saját rájövéseik. Egy szó, mint száz, a korrigálás egy fontos eljárás, melyhez nélkülözhetetlen a jó szoftver. Én pontosításnál ezt a programot is használom. Táblázatos formában adja ki az eredményeket, emellett nagy előnye, hogy automatikus kereső is van benne. Ennek segítségével egyszerűen meg tudom keresni az összes lehetőséget.

Corvus

Corvus Chlorus

 

A következő programokat személy szerint nem használom, viszont sokak által ismertek és kedveltek:

 

6) Planetdance

Az első, általam nem ismert, ugyanakkor korszerű és nagy tudású, ráadásul ingyenes szoftver a Planetdance. ANGOL NYELVŰ, WINDOWSON FUTTATHATÓ SZOFTVER.

Planetdance

http://www.jcremers.com/

 

7)  Regiomontanus

Nagy örömömre szolgál, hogy szintén magyar fejlesztés és ingyen letölthető a Regiomontanus. A HUMANISZTIKUS ÉS KARMIKUS ASZTROLÓGIÁVAL FOGLALKOZÓK NAGY KEDVENCE, ugyanis tartalmazza a Humanisztikus Asztrológia Iskola minden technikáját, és a kisbolygókat is.

Regiomontanus

http://regiomontanus.hu/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, így magyar kezelőfelülete van
 • Horoszkópolvasója segítségével az egyes elemekre lépve  rövid leírás is olvasható
 • Karmikus asztrológusoknak a kisbolygókat is megjeleníti (Ceres, Juno, Eris stb.)
 • Életstratégia táblázata segít a belső és külső energiáink megismerésében
 • Énállapotaink feltérképezése is lehetséges
 • Svájci Efemeridát használ
 • A teljes funkcionalitásával INGYENES
 • Alap program Windowsra készült, ugyanakkor Linuxon és MacOSX-on is használható

 

8)  AstroKarma

Az AsroKarma 2.0 kifejezetten KARMA-ASZTROLÓGUSOKNAK KÉSZÜLT asztrológiai program Windowsra, amely Griga Zsuzsa karma-asztrológus tematikájára és tanítására épül.
Fő jellegzetessége, hogy a bolygók ábrázolása mellett lehetőség van a belső körön a jelentősebb, a külső körön pedig a kisebb aszteroidák, kentaurok, TNO-k és kisbolygók (összefoglaló nevén: SSSB-k) grafikus és tematikus megjelenítésére.
Másik tulajdonsága, hogy a főfényszögek mellett a különleges és ritkán használt fényszögek megjelenítésére is képes.

http://astrokarma.org/astrokarma-szoftver/

Előnye:

 • Magyar fejlesztés, magyar kezelőfelület
 • Win10-en is fut
 • Dinamikusan lehet ki/bekapcsolni a bolygók, fényszögek ábrázolását
 • Felezőpontok grafikus megjelenítése
 • Svájci Efemeridát használ
 • Részletes SSSB adatbázis
 • Esztétikus grafikai megjelenítés
 • Pszihogenetikai kronobiológiai markerek meghatározása és értelmezése
 • Saját értelmezések, feljegyzések tárolási lehetősége

 

9) Tatimus

Ez a szoftver is speciális, méghozzá TAKÁCS TIBOR TANÍTVÁNYAINAK készült, saját tananyaga alapján.

Tatimus

http://tatimus.atw.hu/

 

10)  Urano

Német nyelvű program, német precizitással. Főleg az IDŐSEBB GENERÁCIÓ ISMERI, elsődlegesen tőlük láthattuk még a régi, DOS alatt futtatható verzióját. Azóta már a windowsos verziója is elkészült:

Urano

http://urano.at/

 

11)  Solar Fire

KÉRDŐASZTROLÓGUSOKtól hallottam, hogy nagyon szeretik használni, nagy tudású szoftver. Morinusszal ellentétben viszont angol nyelvű kezelőfelülete van.

Solar Fire

http://www.solarfire.info/

 

12) MegaStar

MegaStar asztrológiai program az ÉLETÓRA, HUBER MÓDSZER tanulói számára nélkülözhetetlen szoftver. Két változatba szerezhető be.

A program maga német nyelvű, ugyanakkor magyarra is átállítható!

http://www.fernstudium-ap.org/service/software/

Az alap program a Huber módszerhez szükséges technikákat tudja:

 • Radix ábra és lista
 • Dinamikus statisztika
 • Életóra aktuális állásai: ez az egyetlen Huber féle progresszió
 • Életkor állások különböző évekre, és adott intervallumra
 • Házhoroszkóp: mivé válunk az élet végére, a környezeti hatások jelzése a radixhoz képest
 • Holdcsomóhoroszkóp: ez az előző életek összes tapasztalat egyben
 • Holdcsomó/életóra: a jelenlegi karmikus emlékeztető
 • Radix-házhoroszkóp-holdcsomó horoszkóp egy ábrában

A professzionális egyéb lehetőségeket is tartalmaz:

 • Helyhoroszkóp: kiválasztható a személy radixa egy másik helyre
 • Lélekhoroszkóp: a személytől független lélek órája
 • Családmodell ábra: család elemzéshez
 • Profilhoroszkóp: melyben láthatók az erős (sikeres) és a gyenge (elfojtott
  energiák)
 • Integrációs horoszkóp: tudatos radix összevetve a tudattalan holdcsomóval
 • Szóló összevetés: a legfontosabb tudatos és tudattalan kapcsolat a
  személyiségben
 • Progressziós képletek: primer direkció, szekunder direkció, szolár, lunár, napi és órás horoszkóp
 • Perszonár
 • Harmonix

 

13) SymSolon

Asztrológus körökben ki ne ismerné Peter Orban Symbolon kártyáját? Azt viszont kevesen tudják, hogy a SYMBOLON SZOTFVERES VÁLTOZATA A SYMSOLON, ahol a születési képlet értelmezésében is segítenek a kártya lapjai.  Sajnos hátránya, hogy magyarországi adatok közül csak Budapestet ismeri.

 

Symsolon

http://symsolon.sourceforge.net/index_hu.html

 

14) Kínai asztrológia kalkulátora

Egyre többen ismerkednek a KÍNAI ASZTROLÓGIÁVAL, számukra készült ez a magyar nyelvű, magyar fejlesztésű oldal. A születési idő megadásával láthatóvá teszi a kínai ábrákat. 

Kínai asztrológiai ábra

http://kinaiasztrologia.com/kalkulator/kinai_horoszkop_kalkulator.html

 

15)  Kala

A sorból nem maradhat ki az INDIAI ASZTROLÓGIA sem. Magyarországon (tudtommal) legismertebb a Kala nevezet program, mely a parasari-rendszer védikus asztrológiájának szoftvere. Szerencsénkre, ennek is van magyar nyelvű kezelőfelülete.

AstroSky

http://vedic-astrology.net/kala/Kala-Software.asp

 

16)  Astrogo

 A legelső program, melyet bemutattam (astro.com), nemzetközi, sokat tudó, ráadásul  bárhol megtekinthető weboldal. Viszont sajnos pont magyar fordítása nincs. Magyar ONLINE ASZTROLÓGIAI PROGRAM, melyet eddig ajánlottak nekem, azaz Astrogo. Tudja az alap képletek felrajzolását, emellett még holdnaptárat is számít, és egyszerűen, térkép alapján kikereshetőek a hely adatai.

 

https://www.astrogo.net/

 

17)  iAstro

Szintúgy magyar fejlesztésű és korszerű ONLINE ASZTROLÓGIAI PROGRAM az iAstro. Többet tud, mint az előző, viszont  a haladóbb funkciók használatához, mint például a primer direkció, márt fizetni kell érte.

 

iastro

http://iastro.hu/ 

Amit INGYEN TUD:

 • Az alap képletek, aszteroidák felrajzolása különböző házrendszerekben
 • Összevetés, táblázatok áttekintése
 • Orbiszok beállítása

FIZETŐS:

 • Progressziók használata (primer, szekunder direkció, revolúciók)
 • Kompozit készítése
 • Elemzés készítése (radix, szinasztria)

1 hónapos előfizetéssel ki lehet próbálni a teljes verziót.

18)  Aquarius2Go

MOBILESZKÖZÖKET használók sem maradhatnak asztrológia nélkül! Nekik készült az Aquarius2Go (angol nyelvű), mely alap képletek, mint radix, tranzit, szinasztria felrajzolására képes, s mindemellett a kisebb bolygókat is kirajzolja. Bónusz holdnaptár számítására is képes.

Aquarius2Go

http://aquarius2go-astrology.soft112.com/download.html

 

19) AstroTab

Szintúgy MOBILESZKÖZÖN az előzőnél lényegesen egyszerűbb program az AstroTab. Könnyen használható: egyszerűen és gyorsan felvihetők a képletek adatai (natál, tranzit, szinasztria). A mobileszköz gombjának segítésével gyorsan és lassan is lehet pörgetni az időpontot mind előre, mind hátra. Ugyanakkor a képleteket gyorsan meg lehet osztani különböző platformokon.

AstroTab

https://astrolab-free.soft112.com/download.html

 

20) Planetary Hours

MOBILESZKÖZÖK használóinak még egy hasznos kis alkalmazás a Planetary Hours. A hely és idő adatok megadása után megmutatja az óra urát. Még egy kis MiniWikivel is rendelkezik, melyben a bolygók főbb jellemzőit, analógiáit is megmutatja.

Planetary Hours

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.purplepixel.planetaryhourspro 

 

Dióhéjban ennyi, amit az asztrológiai szoftverekről tudok.

 

Köszönettel tartozom mindenkinek, aki segített ennek a listának a megírásában! 🙂

Ugyanakkor szívesen veszem, hogyha te is megosztod velünk, milyen programot/oldalt használsz, s melyik funkcióját kedveled? 

 

Ez a cikkem megjelent az Astronovum szakmai lapban.