Mit érdemes tudnod a Kosokról, hogy jobban megértsd őket?

 
Kos
Kos jegyűnek a március 21. és április 20. között születetteket tekintjük (-+ egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Kos valaki, hanem attól, hogy az aszcendense, aszcendensének az ura, Holdja,  stb áll ebben a jegyben, vagy kitüntetett helyen van a Marsa. Mindenesetre, ha az alábbi tulajdonságok nagy részét felismered ismerősödben, barátodban, szeretteidben, jó eséllyel az ő karakterükben is erősen ott szerepel a Kos (más jegyekkel kombinálódva).

Amennyiben úgy érzed, hogy nehezen tudsz kijönni Kos ismerőseiddel, kifejezetten neked szól az alábbi 15 tudnivaló a Kosokról, mely segít kiigazodni az ő világukon.

1) A zodiákus legimpulzívabb „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!” Ez egy igazi Kos hozzáállása! Impulzivitása miatt nem szeret egy helyben maradni, mindig tesz-vesz, valamit mindig muszáj csinálnia. Ha tétlenségre kényszerül, elveszíti életkedvét, ezért kisgyerekként vagy idősebb korban fontos, hogy környezete segítségével mindig találjon magának valami elfoglaltságot, tennivalót. Ugyanakkor tevékenységében gyors, viszont emellett figyelmetlen is. Testén apróbb zúzódások találhatók, mert képes mindennek neki menni, lefejelni.

2) A Kos személyiség nem szereti halogatni a dolgokat, mindent azonnal megcsinál, ugyanakkor ezt másoktól is elvárja. Egyik legtürelmetlenebb jegy, neki minden azonnal kell! Számára mindenki lassú, persze kivételt számítanak a Kos személyiségek. Pont ezért van, hogy önkényesen átveszi a feladatot, mert nem bírja kivárni, míg a másik megcsinálja. Viszont vigyázz, mert ha túlzottan rászoksz, hogy mindent ő csinál meg helyetted is, nem biztos, hogy hosszú távon jó ez mindkettőtöknek is. Így ha teheted, ne hagyd magad, s állj ki a saját elképzeléseid mellett!

3) Kezdeményező, nagy lendülettel vág bele a dolgokba, de hamar alászállhat a lelkesedése. Ezért inkább a kezdő lépések megtételére alkalmas, viszont a kitartás már nem az ő érdeme. Sportban ezért a rövid távfutást pont a Kosnak találták ki, mivel rövidtávon nagy energiákat képes mozgósítani. Így érdemes a kezdő impulzusokat rá hagyni, de a munka szívós, kitartó részét már másnak átadni.

4) Nála nem a cél a fontos, amint elérte már nem is igazán érdekli, hanem a tevékenység, a mozgás, a kihívások. Számára a legfontosabb a harc, a küzdelem, mindig kell valami, ahol kipróbálhatja saját erejét, amit győzelemre vihet, mindig mindenben bizonyítani akar. A vesztes szerepét nem képes elismerni.

5) Mint tűz, szeret a középpontban lenni, s nagy szüksége van az elismerésre, optimista, lelkes emellett a tüzekre jellemző naivitás is megfigyelhető nála. Hisz ugyanazt az egyenességet gondolja másokról, mint amit saját maga képvisel.

6) Gyors temperamentuma mellett a felfogása is gyors. Viszont nagyon nem gondolkodik, inkább azonnal dönt és teszi a dolgát. Így ne lepődj meg, ha a következő szállóigét hallod a szájából: „Gondolkodás a tett halála”.

7) Ugyanakkor, ha feldühítik, gondolkodás nélkül képes odacsapni, még mielőtt a következményeket átgondolná. Viszont az is előfordulhat, hogy kifejezetten keresi azokat a helyzeteket, ahol egy kis bunyóra lehet számítani. Amennyiben még sem verekedős típus, agresszióját szavakkal és indulatosan fejezi ki. Képes ízesen ecsetelni, hogy lehetséges áldozatával mi mindent képes lenne megtenni …  De dühe amilyen gyorsan keletkezett, ugyanolyan gyorsan el is száll. Nem szabad durvaságára durván reagálni, mert csak olaj a tűzre, még inkább harciassá válik tőle. Inkább érdemes békén hagyni, amíg lehiggad, vagy nyugodt hangsúllyal elmondani, hogy mivel nem értesz egyet.

8) Beszéd stílusra vezetői, parancsolós, határozott, erőteljes, ami például érdekesen hat, mikor saját főnökét oktatja ki.

9) Érzelmeit közvetlenül, olykor szertelenül, hevesen fejezi ki: hatalmas lelkesedési roham ugyanúgy, mint az agresszív dühkitörés is előfordulhat nála. Erőteljes hangjával, túlzott szókimondásával könnyen megtud másokat megsérteni. Érdemes tudnod, hogy nála ez nem szándékos, ő maga nem veszi észre.

10) Szereti a vitát, a kihívásokat, képes saját magért és másokért is kiállni. Így képes másokat irányítani, miközben ő maga is aktívan részt vesz a tevékenységben.

11) Ugyanakkor egyenes, nyíltan kimutatja, ha valamivel nem ért egyet. Egyszerűség jellemző rá, nem szeret, s nem is tud praktikákat bevetni. Nem is nagyon érti, hogy mások ezt miért csinálják, miért nem képesek magukért egyenesen kiállni. Ámbár sokaknak ez bántó, mégis egyenességével tiszteletet vált ki. Ezért Te is úgy jársz a legjobban, hogy ugyanúgy egyenes és őszinte vagy vele.

12) Nem szokott okulni a múltból, viszont előnyös tulajdonsága, hogy a régi sérelmeket, rossz emlékeket is gyorsan elfelejti.

13) Sok empátiát ne várj tőle, ő mindig saját magából indul ki, nem nagyon tud másokkal azonosulni. Egyfajta gyermeki önzés, egoizmus jellemző rá.

14) Kos, ha hódit, nagy energiákkal ostromolja kiválasztottját. Nem kertel, egyenes, őszinte, lényegre törő. Magabiztos, határozott fellépésével, sportos alakjával sokakat képes levenni a lábáról. Viszont kitartásának hiánya itt is megjelenik. Amint elérte a célját, „kiszemeltje” már nem biztos, hogy le tudja kötni. Ami meglepő, hisz heves, tüzes temperamentuma utána hűvös érdektelensége józanítólag hat partnerére is.

15) Párkapcsolatban nem áll távol tőle a hűség, de mindenképpen szüksége van a kihívásokra, így a hétköznapias egyhangúságból lehet, hogy kitör, s új kalandokat, megmérettetéseket keres, vagy úgy gondolja, hogy ő egyedül is tud boldogulni. Nőként képes a kapcsolatban is átvenni az irányítást.
A konfliktusok elől nem tér ki. Sőt, van hogy frissítőleg hat rá egy kis hepaj, kifejezetten igényli, hogy legyen egy kis vita, veszekedés, ami után jöhet a békítő szex.
 

A fentebb leírtak a tisztán Kos jegyre igazak. Önmagában teljesen Kos karakter nem létezik, mivel több jegy kombinációjából áll össze egy személyiség.

Amennyiben érdekel, hogy személyes horoszkópod szerint Te milyen jegyekből állsz, bátran keress személyesen!

Emellett szívesen veszem, ha akár a honlapomon, akár a Facebookon megosztod velem a saját tapasztalataidat, megéléseidet akár saját magaddal akár másokkal kapcsolatban. Te milyennek látod a Kos jegyét?

Facebookos hozzászólások

Hasonló cikkek:

Morin 10 pontja Jean-Baptiste Morin de Villefranche XVI.-XVII. században élt francia matematikus, orvos, asztrológus. Nevéhez fűződik a középkori asztrológia megújítása, melynek alapelveit az Astrologia Gallica 26 kötetes művében fektette le.
Babára várva – mi... „Vajon a pici baba ott az anyaméh védő burkában hogy látja a világot? Kezdetleges kis szerveivel mit érzékel? Tudja-e hogy ki az anyukája, apukája?” – Feltételezem ,
Érzékelés fejlesztés ... November 17.-től szeretettel várom az érdeklődőket 🙂 Lesznek energetikai, vizualis gyakorlatok, tarot kártya, fényképekről külső jegyek felismerése:     Facebookos hozzászólások
Aktuális égi állások:... Az aktuális égi állásokat asztrológiában tranzitnak hívjuk. A születési asztrológiában ezt összevetjük a születési horoszkóp ábrával, és megnézzük, hogy aktuálisan az illető mire rezonál, mi az, ami
Járvány idejére elindu... A mostani különleges helyzet mindannyiunk életét felforgatta. Asztrológus kollégáimmal arra jutottunk, hogy videók formájában közösen vitatjuk meg az épp aktuális égi állásokat. Kincsnek tartjuk a tudásunkat, amivel
Horoszkópállítás aszt... Gálfi Irén velem készített interjúja megjelent az Astronovum asztrológusi szaklap 2018. májusi számában. Néhány hónapja meghívást kaptunk az egyik asztrológus csoportban Molnár Ildikó kolleganőnktől. Az invitálás “horoszkópállításra”
Aktuális égi állásokr... A mostani különleges helyzet mindannyiunk életét felforgatta. Asztrológus kollégáimmal arra jutottunk, hogy videók formájában közösen vitatjuk meg az épp aktuális égi állásokat. Kincsnek tartjuk a tudásunkat, amivel
Hónap témája – G...   “Mert a legnagyobb örökség, amit adni lehet az utódnak, az otthon. Egy ház, akármilyen ház. De amelyiknek falát aggódás, szeretet, gondoskodás s a jövendők bizakodó hite emelte föl.
Mit érdemes tudnod a Rá...   Rák jegyűnek a június 22. és július 22. között születetteket tekintjük (+- egy nap), de sokszor nem is a születési naptól igazi Rák valaki, hanem attól,
Mit érdemes tudnod a Mé... Szeptember 23. és október 23. között születettek a Mérleg jegyűek, melyet általában tudnak is magukról.  Azzal viszont már kevesen vannak tisztában, hogy sokszor nem is a születési